ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ 2023-2024
.
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ 2023-2024
.
Θρυλικό τρεμπλ, πολυνίκης στο πρωτάθλημα, μια χρονιά ιστορική!

Την κατάκτηση του 12ου πρωταθλήματος και 8ου διαδοχικού, μαζί με την επίτευξη του πρώτου ιστορικού τρεμπλ, στην ιστορία της Ελληνικής γυναικείας Υδατοσφαίρισης πανηγυρίζει η ομάδα πόλο Γυναικών του Ολυμπιακού.  Οι Πρωταθλήτριες Ευρώπης και… τρεμπλούχες από σήμερα  επικράτησαν με 7-4 της Βουλιαγμένης στον 3ο τελικό στο Παπαστράτειο και με 3-0 στη σειρά διατήρησαν τα θριαμβευτικά τα σκήπτρα σε όλες τις  εγχώριες διοργανώσεις.

Δυο χρόνια αήττητες στην Ελλάδα!

Τα κορίτσια του Θρύλου που κατέκτησαν τα πάντα τη φετινή σεζόν, αφού εκτός από το Πρωτάθλημα Ευρώπης, το πρωτάθλημα και το κύπελλο, κέρδισαν και το Σούπερ Καπ Ελλάδας στο ξεκίνημα της χρονιάς, το έκαναν με τρόπο εμφατικό. Θριαμβευτικό! Με τρόπο που δεν αφήνει καμία αμφισβήτηση για την κυριαρχία τους!

Οι «ερυθρόλευκες» κατέκτησαν αήττητες και με το απόλυτο των 24 νικών σε 24 ματς (22 πρωτάθλημα, 2 Κύπελλο), για δεύτερη διαδοχική σεζόν το εγχώριο νταμπλ, το οποίο είναι το τρίτο στην ιστορία του τμήματος. Ενώ για τρίτη φορά συνοδεύουν με το αήττητο το πρωτάθλημα Ελλάδας.

Η κορυφαία δύναμη στη χώρα, πολυνίκης στο Πρωτάθλημα!

Αναμφίβολα πρόκειται για την πλέον επιτυχημένη χρονιά της ομάδας πόλο Γυναικών, η οποία αναρριχήθηκε για δεύτερη φορά στην κορυφή της Ευρώπης. Εκτός από το γεγονός ότι συγκαταλέγεται στην ευρωπαϊκή ελίτ, η ομάδα πόλο Γυναικών του Ολυμπιακού είναι και με τη… βούλα η κορυφαία δύναμη στη χώρα, αφού με τα 12 πρωταθλήματα τα οποία έφτασε ξεπέρασε τη Βουλιαγμένη που ακολουθεί με 11 και διεύρυνε το ρεκόρ των διαδοχικών κατακτήσεων, με τα 8 συνεχόμενα.

Η Πρωταθλήτρια Ευρώπης ομάδα πόλο Γυναικών του Ολυμπιακού μας έφτασε τους 20 συνολικά τίτλους (16 εγχώριους, 4 ευρωπαϊκούς) και αριθμεί 2 Πρωταθλήματα Ευρώπης, 1 ΛΕΝ Τρόφι, 1 Σούπερ Καπ Ευρώπης, 12 Πρωταθλήματα, 3 Κύπελλα και 1 Σούπερ Καπ Ελλάδας και είναι αυτή με τους περισσότερους τίτλους στην ελληνική γυναικεία υδατοσφαίριση (ο ΝΟΒ ακολουθεί με 17).

Μετέτρεψε το 0-3, σε 4-3!

Ο Ολυμπιακός που ξεκίνησε με τις Διαμαντοπούλου,  Κανετίδου, Σιούτη, Β. Πλευρίτου, Μυριοκεφαλιτάκη, Τορνάρου, Τριχά, βρέθηκε να χάνει με 3-0 μέχρι τα 4:14. Στο σημείο αυτό ο Χάρης Παυλίδης πέρασε στην πισίνα τις βασικές, με την Αβραμίδου να μειώνει σε 3-1 με πέναλτι στα 3:58, σκορ το οποίο παρέμεινε μέχρι την ολοκλήρωση της 1ης περιόδου. Οι «ερυθρόλευκες» που είχαν αυξήσει την πίεση στην άμυνα, ξεκίνησαν την προσπάθεια ανατροπής της κατάστασης, κάτι που κατάφεραν στη διάρκεια του 2ου οκταλέπτου. Με δυο διαδοχικά γκολ (5:30, 4:40) η Ελευθερία Πλευρίτου έφερε το παιχνίδι στα ίσα και η Χριστίνα Τσουκαλά με εξαιρετικό τέρμα στην παίκτρια παραπάνω, έβαλε το Θρύλο για πρώτη φορά στη θέση του οδηγού. Μετά το δεύτερο προσωπικό γκολ της Ελευθερίας, η Χρυσή Διαμαντοπούλου, είχε αποκρούσει (4:00), εντυπωσιακά το πέναλτι της Ξενάκη διατηρώντας  3-3 στο σημείο αυτό.  Οι Πρωταθλήτριες Ευρώπης με ένα 4-0 σερί είχαν μετατρέψει το 3-0, του 1ου οκταλέπτου σε 4-3 και με αυτό το σκορ πήγαν μπροστά στο ημίχρονο.

Αυτό είναι σωστό!

Στο μεγαλύτερο μέρος της 3ης περιόδου, παρέμεινε το 4-3, μέχρι τα 3:46, όταν η Βάσω Πλευρίτου έδωσε αέρα δυο τερμάτων στον Θρύλου για το 5-3, διευρύνοντας παράλληλα στο 5-0 το «ερυθρόλευκο» σερί.  Οι «ερυθρόλευκες» συνέχισαν την εξαιρετική τους άμυνα ολοκληρώνοντας δυο οκτάλεπτα χωρίς να δεχθούν τέρμα.   Στην τελευταία περίοδο, ο Θρύλος διαχειρίστηκε με άνεση το υπέρ του προβάδισμα, έφτασε στο 7-3, με τα τέρματα της Νικόλ Ελευθεριάδου (7:22) και της Μαργαρίτας Πλευρίτου (2:35), με την Καίαφα να διαμορφώνει το τελικό 7-4.  Κάπως έτσι ο Θρύλος πανηγύρισε την κατάκτηση και του 8ου σερί, κλείνοντας θριαμβευτικά την πιο επιτυχημένη σεζόν στην ιστορία του τμήματος, στη διάρκεια της οποίας κατέκτησε Πρωτάθλημα και Κύπελλο και Ευρωπαϊκό!

Τα οκτάλεπτα: 1-3, 3-0, 1-0, 2-1

Η διακύμανση:

1ο οκτάλεπτο: 0-1 Νίνου (περιφέρεια, 7:43),  0-2 Νίνου (π/π., 7:08), 0-3 Μ. Πάτρα (πέναλτι, 4:14), 1-3 Αβραμίδου (πέναλτι, 3:58)

2ο οκτάλεπτο: 2-3 Ελ. Πλευρίτου (5:30), 3-3 Ελ. Πλευρίτου (4:40), 4-3 Τσουκαλά (π/π., 2:25)

3ο οκτάλεπτο:  5-3 Β. Πλευρίτου (περιφέρεια,3:46)

4o οκτάλεπτο: 6-3 Ελευθεριάδου (π/π., 7:22), 7-3 Μ. Πλευρίτου (π/π., 2:35), 7-4 Καιάφα (περιφέρεια, 1:04)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Διαμαντοπούλου, Ελ. Πλευρίτου 2, Μπενέκου, Ελευθεριάδου 1, Κανετίδου, Αβραμίδου 1, Σιούτη, Μ.Πλευρίτου 1, Χαλδαίου, Β. Πλευρίτου 1, Τσουκαλά 1, Μυριοκεφαλιτάκη, Σταματοπούλου, Τορνάρου, Τριχά

ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ (Αντιόπη Μελιδώνη): Κωτσιώνη, Ανδρεάδη, Χυδηριώτη, Μουστακαρία, Γιαννοπούλου, Ξενάκη 2, Νίνου,  Πάτρα 1, Κώτσια, Διαμαντοπούλου, Κοντονή, Καιάφα 1, Ε. Πάτρα, Καλογεροπούλου, Σάντα