ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ 2023-2024
.
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ 2023-2024
.
Πρώτη με φιλοδοξίες και νέα πρόσωπα!

Με όνειρα, φιλοδοξίες και αρκετά νέα πρόσωπα ξεκίνησε τη Δευτέρα (6/9) υπό τις οδηγίες του Θοδωρή Βλάχου, στο Κολυμβητήριο του Αγίου Κοσμά, η προετοιμασία της ομάδας πόλο Ανδρών του Ολυμπιακού, ενόψει της νέας σεζόν. Οι σπουδαίοι Φιλίπ Φιλίποβιτς, Μάρκο Μπίγιατς, Άντρο Μπούσλιε και ο Τζούρο Ράντοβιτς ήταν οι τέσσερις νέοι ξένοι αθλητές , μαζί με τους ασημένιους Ολυμπιονίκες Γιάννη Φουντούλη και Χριστόδουλο Κολόμβο που επέστρεψαν στον Ολυμπιακό και τον νεοαποκτηθέντα Κωνσταντίνο Γούβη.

To παρών στην πρώτη προπόνηση έδωσαν οι:

Φιλίπ Φιλίποβιτς, Μάρκο Μπίγιατς, Άντρο Μπούσλιε, Τζούρο Ράντοβιτς, Μανώλης Ζερδεβάς, Ντίνος Γενηδουνιάς, Γιάννης Φουντούλης, Γιώργος Δερβίσης, Κώστας Μουρίκης, Χριστόδουλος Κολόμβος, Κωνσταντίνος Γούβης, Θανάσης Χρυσοσπάθης, Γιάννης Σύρμας, Αχιλλέας Γραμματικός.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Θοδωρής Βλάχος: «Προσωπικά είμαι πολύ χαρούμενος που από την περυσινή ομάδα κρατήσαμε τους Έλληνες παίκτες που θέλουν να διακριθούν με τον Ολυμπιακό. Επέστρεψαν και προσθέσαμε κορυφαίους Έλληνες παίκτες και έχουμε και τέσσερις κορυφαίους ξένους αθλητές, που θέλουμε να μας δώσουν το κάτι παραπάνω. Η ομάδα ξεκινάει με βλέψεις κορυφής και πάλι. Είναι καταδικασμένος ο Ολυμπιακός και αυτή η ομάδα να πρωταγωνιστεί. Φυσικά θέλουμε τους εγχώριους τίτλους αλλά με αυτό το ρόστερ που έχουμε, που σκεφτήκαμε και υλοποιήσαμε, μαζί πάντα με τη βοήθεια της διοίκησης, θέλουμε να κατακτήσουμε πάλι την κορυφή της Ευρώπης και πιστεύω πως μπορούμε να τα καταφέρουμε. Είναι κάτι που δεν μπορούμε να υποσχεθούμε αλλά να είναι σίγουροι οι φίλοι του Ολυμπιακού πως θα είμαστε συνεπείς σε κάθε αγώνα, θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό να πάρουμε μεγάλες νίκες  και να φτάσουμε μέχρι το τέλος».

Γιάννης Φουντούλης: «Ξεκινάει μια χρονιά πολύ διαφορετικά από ό,τι ξεκινούσαν οι υπόλοιπες. Έρχομαι μετά από δυο χρόνια εδώ που ανήκω και έρχομαι με τον ίδιο ενθουσιασμό όπως ήρθα τη πρώτη χρονιά στον Ολυμπιακό. Σε μια ομάδα που απαρτίζεται από χρυσούς και ασημένιους ολυμπιονίκες, και με παίκτες ακόμη που έχουν καταφέρει πολύ σπουδαία πράγματα. Είμαι εδώ που θέλω να είμαι και θα προσπαθήσω να καταφέρουμε αυτό για το οποίο έχει φτιαχτεί αυτή η ομάδα».

Ντίνος Γενηδουνιάς: «Βλέπουμε να είναι στην ομάδα πολλά νέα πρόσωπα, παίκτες αποδεδειγμένα με μεγάλες επιτυχίες. Η ομάδα αυτή φτιάχτηκε για μεγάλα πράγματα, με στόχους το πρωτάθλημα και κύπελλο στην Ελλάδα και το Τσάμπιονς Λιγκ. Όσοι παίκτες είμαστε της εθνικής ομάδας, και προερχόμαστε από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, πρέπει να εκμεταλλευτούμε το momentum, να μην χαλαρώσουμε, να το χρησιμοποιήσουμε υπέρ μας, να συνεχίσουμε όλη τη χρονιά με την ίδια αύρα και να καταφέρουμε να φτάσουμε στο ψηλότερο σκαλί».

Τζούρο Ράντοβιτς: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος για αυτό το ξεκίνημα της νέας σεζόν, με τον Ολυμπιακό. Η ομάδα διαθέτει σπουδαίους παίκτες, τον Φιλίποβιτς τον Μπίγιατς, τον Μπούσλιε, τον Φουντούλη, τον Γενηδουνιά. Έχουμε μεγάλους στόχους για τη χρονιά που έρχεται και θα παλέψουμε για να τους πετύχουμε. Αυτό που προέχει τώρα είναι να δουλέψουμε σκληρά και να βάλουμε τις βάσεις για μια επιτυχημένη σεζόν».

Μάνος Ζερδεβάς: «Η ομάδα έχει ενισχυθεί αρκετά, έχουν έρθει μεγάλα ονόματα στο σύλλογο, με μεγάλη όρεξη και αυτοπεποίθηση. Σε αυτό βοήθησε και η παρουσία στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο. Αυτό θα αποβεί πολύ καλό για την ομάδα. Ξεκουραστήκαμε, ένα μήνα είχαμε off, αδειάσαμε το μυαλό μας από τα βάρη της προηγούμενης χρονιάς, ξεκουραστήκαμε σωματικά και είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε μια προετοιμασία με την ομάδα και να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Η παρουσία του Μπίγιατς αφαιρεί κάτι από το βάρος από εμένα και θα με βοηθήσει πολύ και στην προπόνηση και στου αγώνες. Είναι ένας πολύ έμπειρος τερματοφύλακας, χαίρομαι πολύ που τον έχω εδώ συμπαίκτη μου. Ελπίζω να τα καταφέρουμε μαζί να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται. Τη περυσινή χρονιά δεν καταφέραμε να διακριθούμε στο final 8, κάτι που θέλουμε να κάνουμε φέτος».

Χριστόδουλος Κολόμβος: «Προερχόμαστε από το ασημένιο ολυμπιακό μετάλλιο, η ψυχολογία μας είναι στα ύψη, εμένα επί δύο γιατί είμαι τέσσερα χρόνια μακριά από τον Ολυμπιακό. Γύρισα στην Ελλάδα και στην καλύτερη ομάδα, που έχω ζήσει επτά χρόνια και ανεπανάληπτες στιγμές. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος, δεν θα πω μεγάλα λόγια, επειδή έχω περάσει και περίεργα με την πανδημία εύχομαι υγεία σε όλους. Ο Ολυμπιακός θα είναι πάντα ψηλά, και φέτος ψηλά και θα καταφέρουμε όλους τους στόχους μας».

Θανάσης Χρυσοσπάθης: «Νιώθω ενθουσιασμό και ανυπομονησία στο ξεκίνημα. Ελπίζω όλοι να είμαστε υγιείς, να μην κλείσουν τα κολυμβητήρια και όλα να κυλήσουν ομαλά. Έχουμε νέους παίκτες,  έχουμε πολλούς καλούς παίκτες, πολλά μεγάλα ονόματα, το βασικό είναι να δεθούμε και πέρα από καλοί παίκτες να γίνουμε μια καλή ομάδα».