ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ 2023-2024
.
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ 2023-2024
.
Πρόκριση στην τελική Φάση για τους Έφηβους!

Μία νίκη, μια ισοπαλία και μια ήττα ήταν ο απολογισμός των Εφήβων του Ολυμπιακού στους αγώνες που έδωσαν το Σαββατοκύριακο 22-23 Ιανουαρίου για την Γ Φάση του Πρωταθλήματος Εφήβων. Με αυτό τον τρόπο οι «ερυθρόλευκοι» εξασφάλισαν την παρουσία τους στην τελική Φάση του Πρωταθλήματος και θα δώσουν το παρόν στις αναμετρήσεις που θα διεξαχθούν το τριήμερο 19-21 Απριλίου. Ο Ολυμπιακός στη Γ Φάση του θεσμού αναμετρήθηκε με ΝΟ Βουλιαγμένης, Εθνικό ΟΦΠΦ και ΓΣ Πανιώνιο για τον 3ο όμιλο Αττικής και πήρε την πρόκριση ως δεύτερος συγκεντρώνoντας 4 βαθμούς.

Στο πρώτο παιχνίδι οι Πειραιώτες βρέθηκαν αντιμέτωποι με το ΝΟ Βουλιαγμένης στο Κολυμβητήριο Νέας Σμύρνης, σε μια αναμέτρηση που εν πολλοίς θα έκρινε την πρώτη θέση του ομίλου. Οι δύο ομάδες μπήκαν δυναμικά στο παιχνίδι, με πολλές μονομαχίες και έφτασαν στα μέσα του πρώτου οκταλέπτου ισόπαλες 1-1. Σε εκείνο το σημείο, η ομάδα της Βουλιαγμένης εκμεταλλεύτηκε τα λάθη των «ερυθρολεύκων» και πέτυχε ακόμα δύο τέρματα στο υπόλοιπο μισό της περιόδου, διαμορφώνοντας το 3-1. Με το ξεκίνημα του δεύτερου οκταλέπτου ο Ολυμπιακός μείωσε σε 3-2, 30’’ μετά την εκκίνηση, όμως λίγο αργότερα η Βουλιαγμένη με εύστοχο πέναλτι ανέκτησε το προβάδισμα των δύο τερμάτων. Με το χρονόμετρο στο 3:32, οι τυπικά γηπεδούχοι σκόραραν και πάλι για το 5-2, ενώ στην εκπνοή του ημιχρόνου διαμόρφωσαν το 6-2, που ήταν και το σκορ του πρώτου μέρους. Δύο γρήγορα τέρματα στο ξεκίνημα της επανάληψης, έφεραν την Βουλιαγμένη στο 8-2, με τον Ολυμπιακό να απαντάει με δύο τέρματα και να φέρνει το ματς στο 8-4 λίγο πριν ολοκληρωθεί το τρίτο οκτάλεπτο. Στην τελευταία περίοδο ο Ολυμπιακός προσπάθησε, αλλά δεν κατάφερε να ανατρέψει την κατάσταση και παρότι πλησίασε σε απόσταση 2 τερμάτων (10-8, 3:16 πριν το τέλος) γνώρισε τελικά την ήττα με 12-9.

Το μεσημέρι της Κυριακής (23/1) και πάλι στο Κολυμβητήριο Νέας Σμύρνης, οι Έφηβοι του Ολυμπιακού -ως τυπικά γηπεδούχοι- αγωνίστηκαν με τον ΓΣ Πανιώνιο. Η αποφασιστικότητα των «ερυθρολεύκων» από την αρχή του παιχνιδιού, συνοδεύτηκε από ένα γρήγορο 3-0, που έφερε τους Πειραιώτες σε ρόλο οδηγού. Δύο λεπτά πριν το τέλος της περιόδου, ο Πανιώνιος μείωσε σε 3-1, όμως ο Ολυμπιακός έκλεισε το πρώτο οκτάλεπτο πετυχαίνοντας ακόμα ένα τέρμα, περίπου 30’’ πριν την εκπνοή του χρόνου, κάνοντας το 4-1. Στη δεύτερη περίοδο, οι Νεοσμυρνιώτες πίεσαν και κατάφεραν να ισοφαρίσουν σε 4-4, με τον Ολυμπιακό να παίρνει και πάλι το προβάδισμα, για το 5-4 ένα λεπτό πριν τη λήξη του ημιχρόνου. Η τρίτη περίοδος είχε αρκετά φάουλ και άστοχες τελικές προσπάθειες εκατέρωθεν, με τον Πανιώνιο να πετυχαίνει το μοναδικό γκολ με το χρονόμετρο στο 0:13, ισοφαρίζοντας έτσι σε 5-5. Στο τελευταίο οκτάλεπτο οι δύο ομάδες τα έδωσαν όλα και εναλλάσσονταν στο σκοράρισμα διαρκώς, με τον Ολυμπιακό να ισοφαρίζει το εις βάρος του 7-9 σε 9-9 στα τελευταία 30’’ του αγώνα, παίρνοντας έναν πολύτιμο βαθμό, ο οποίος στη συνέχεια αποδείχθηκε «χρυσός».

Το απόγευμα της ίδιας μέρας η ομάδα του Σάκη Πλατανίτη βρέθηκε για τρίτη φορά στη Νέα Σμύρνη προκειμένου να αγωνιστεί με τον ουραγό της βαθμολογίας Εθνικό. Οι «ερυθρόλευκοι» προκειμένου να προκριθούν, χρειάζονταν νίκη στο δικό τους παιχνίδι με τον Εθνικό, και ήττα των Νεοσμυρνιωτών στην αναμέτρηση με το ΝΟ Βουλιαγμένης που θα διεξαγόταν μία ώρα αργότερα.  Με το ξεκίνημα του αγώνα, οι Έφηβοι του Ολυμπιακού έδειξαν από νωρίς τις διαθέσεις τους και ολοκλήρωσαν την πρώτη περίοδο προηγούμενοι με 0-6, ενώ με τον ίδιο ρυθμό συνέχισαν και στο δεύτερο οκτάλεπτο φτάνοντας μέχρι το 0-11, 3’ πριν την ολοκλήρωση του ημιχρόνου. Στον εναπομείναντα χρόνο για την ανάπαυλα, οι δύο ομάδες πέτυχαν από δύο τέρματα διαμορφώνοντας το 2-13. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός που χρειαζόταν τη διαφορά τερμάτων, ώστε να επικρατήσει του Πανιωνίου σε περίπτωση ισοβαθμίας, συνέχισε να σκοράρει «κατά ριπάς», πετυχαίνοντας ακόμα 8 τέρματα στο υπόλοιπο της αναμέτρησης, ενώ δέχθηκε μόλις 1, για να διαμορφωθεί το τελικό σκορ στο 3-21 υπέρ των «ερυθρολεύκων». Στον άλλο αγώνα του ομίλου, ο Πανιώνιος γνώρισε την ήττα με 19-6 από τη Βουλιαγμένη και χάρη στην καλύτερη διαφορά τερμάτων ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που κατέκτησε την δεύτερη θέση και εξασφάλισε την πρόκριση στην τελική Φάση του Πρωταθλήματος.

ΣΥΝΘΕΣΗ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. (Σάκης Πλατανίτης) Χατζηνάς, Λιαντζίρης, Διρχαλίδης, Λεμονής, Ζάρρας, Μύριλος, Μπουρίκας, Βολιανίτης, Παπαδόπουλος, Μπαλτζης, Λυρης, Τζένος, Γραντσάρης, Μοναστηριώτης, Βιδάλης

Αναλυτικά οι αναμετρήσεις των Εφήβων του Ολυμπιακού στη Γ Φάση του Πρωταθλήματος:

Σάββατο 22/1 Κολυμβητήριο Νέας Σμύρνης 19:30
Ν.Ο ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. 12-9
Τα οκτάλεπτα: 3-1, 3-1, 2-2, 4-5

Κυριακή 23/1 Κολυμβητήριο Νέας Σμύρνης 12:45
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. – ΓΣ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 9-9
Τα οκτάλεπτα: 4-1, 1-3, 0-1, 4-4

Κυριακή 23/1 Κολυμβητήριο Νέας Σμύρνης 18:30
ΕΘΝΙΚΟΣ ΟΦΠΦ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. 3-21
Τα οκτάλεπτα: 0-6, 2-7, 1-3, 0-5