ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ 2023-2024
.
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ 2023-2024
.
Τον νίκησε η… κακοκαιρία!

Στην αναμέτρηση για την αυλαία του δεύτερου γύρου του Champions League, η ομάδα πόλο Ανδρών του Ολυμπιακού, γνώρισε την ήττα με 10-8 από την Ραντνίτσκι στη Σερβία. Στους «ερυθρόλευκους» στοίχισε η άνευ προηγουμένου ταλαιπωρία δύο ημέρων που υπέστησαν στο ταξίδι για το Κραγκούγιεβατς, κάτι που φάνηκε από πρώτο οκτάλεπτο, στη διάρκεια του οποίου δέχθηκαν πέντε τέρματα (5-3). Η ήττα αυτή ήταν η δεύτερη των Πειραιωτών στη διοργάνωση (πέντε νίκες, δύο ήττες, μια ισοπαλία), ωστόσο παραμένουν στη δεύτερη θέση του ομίλου, μαζί με την Φερεντσβάρος (16β.), την ώρα που η Μπρέσια βρίσκεται στην πρώτη θέση (20β.). Ο Ολυμπιακός, παρόλα αυτά, πάλεψε για το αποτέλεσμα και πλέον αφήνει πίσω του αυτό το ματς και στρέφεται στη συνέχεια της διοργάνωσης, στο δρόμο για το Final-8, που θα διεξαχθεί στο Βελιγράδι.

Στο ματς της 8ης αγωνιστικής με την Ραντνίτσκι, πρώτος σκόρερ για τον Ολυμπιακό ήταν ο Φουντούλης, που σημείωσε τρία γκολ.

Μπήκε επηρεασμένος...

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το ματς εμφανώς επηρεασμένος από την ταλαιπωρία και βρέθηκε πίσω στο σκορ (0-1) από την Ραντνίτσκι, όμως απάντησε άμεσα και ισοφάρισε σε 1-1 (7:00) με τον Φουντούλη, από την περιφέρεια. Στη συνέχεια, οι νταμπλούχοι Ελλάδας δέχθηκαν ένα 3-0 σερί (4-1) από τη σερβική ομάδα, ωστόσο μείωσαν σε 4-2 (1:23) με τον Γκίλλα στον παίκτη παραπάνω, αλλά στην επόμενη φάση, μετά από γκολ του Ραντούλοβιτς, έμειναν ξανά στο -3 (5-2). Η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου μείωσε τη διαφορά από τους Σέρβους στα δύο τέρματα (5-3, 0:06) με τον Μουρίκη, ολοκληρώνοντας το πρώτο οκτάλεπτο με 2/5 στον παίκτη παραπάνω.

Βελτίωσε την άμυνα στο δεύτερο οκτάλεπτο

Στη δεύτερη περίοδο, οι Πειραιώτες «μπήκαν» δυνατά και μάζεψαν τη διαφορά στο ένα γκολ (5-4, 6:19) με ωραία λόμπα του Φουντούλη, από την περιφέρεια, ενώ στη συνέχεια, μετά το 6-4 των γηπεδούχων, με τον Τσουκ, «βρήκαν» δίχτυα με τον Γενηδουνιά στον παραπάνω, για το 6-5 (4:14). Οι «ερυθρόλευκοι», αν και ισορρόπησαν το ματς βελτιώνοντας τη λειτουργία της άμυνας, βρέθηκαν πίσω με 7-5 από την Ραντνίτσκι, μετά από τέρμα του Λούκιτς στη τελευταία φάση και έτσι, με το επιμέρους 2-2, ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο τους ματς…

Ισοφάριση με Φιλίποβιτς, νέο προβάδισμα των Σέρβων

Στο τρίτο οκτάλεπτο, ο Θρύλος βελτιώθηκε αισθητά στην άμυνα και μείωσε σε 7-6 (6:51) με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Φιλίποβιτς, με τον οποίο ισοφάρισε σε 7-7 (6:13) τους Σέρβους στον παίκτη παραπάνω. Ο Ολυμπιακός συνέχισε με πολύ καλή αμυντική λειτουργία, ενώ έχασε και αρκετές ευκαιρίες επιθετικά, όμως δύο λεπτά πριν από το φινάλε της περιόδου, δέχθηκε γκολ από τη σερβική ομάδα, με τον Ραντούλοβιτς και βρέθηκε, έτσι, ξανά πίσω στο σκορ (8-7).

Μείωσε με Φουντούλη (9-8), έχασε την ευκαιρία…

Στην τέταρτη περίοδο, η Ραντνίτσκι σκόραρε για το 9-7, στα 5:24, ενώ ο Ολυμπιακός έχασε τεράστια ευκαιρία, με τον Φιλίποβιτς να αστοχεί σε εκτέλεση πέναλτι (4:30). Η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου, στο 4:02, μείωσε σε 9-8, με νέο γκολ του Φουντούλη από την περιφέρεια. Στα εναπομείναντα λεπτά, ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει την προσπάθεια ανατροπής, δέχθηκε νέο τέρμα από τους Σέρβους (Ουκρόπινα, 3:32) και έτσι, οι «ερυθρόλευκοι» ηττήθηκαν με 10-8.

Τα οκτάλεπτα: 5-3, 2-2, 1-2, 2-1

1ο οκτάλεπτο: 1-0 Λούκιτς (περιφέρεια, 7:32), 1-1 Φουντούλης (περιφέρεια, 7:00), 2-1 Βρλιτς (π/π., 6:18), 3-1 Γιάνκοβιτς (π/π., 4:38), 4-1 Μίλιτσιτς (κόντρα, 2:51), 4-2 Γκίλλας (π/π., 1:23), 5-2 Ραντούλοβιτς (π/π., 0:44), 5-3 Μουρίκης (π/π., 0:06)

2ο οκτάλεπτο: 5-4 Φουντούλης (περιφέρεια, 6:19), 6-4 Τσουκ (π/π., 5:47), 6-5 Γενηδουνιάς (π/π., 4:14), 7-5 Λούκιτς (περιφέρεια, 0:17)

3ο οκτάλεπτο: 7-6 Φιλίποβιτς (πέναλτι, 6:51), 7-7 Φιλίποβιτς (π/π., 6:13), 8-7 Ραντούλοβιτς (περιφέρεια, 2:14)

4ο οκτάλεπτο: 9-7 Βρλιτς (φουνταριστό, 5:24), 9-8 Φουντούλης (περιφέρεια, 4:02), 10-8 Ουκρόπινα (π/π., 3:32)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Θοδωρής Βλάχος): Μπίγιατς, Γραμματικός, Γκίλλας 1, Γενηδουνιάς 1, Φουντούλης 3, Γούβης, Δερβίσης, Μπούσλιε, Μουρίκης 1, Φιλίποβιτς 2, Χρυσοσπάθης, Κολόμβος, Ζερδεβάς

Ραντνίτσκι (Ούρος Στεβάνοβιτς): Ντομποζάνοβ, Ραντούλοβιτς 2, Στανόγεβιτς, Γιάνκοβιτς 1, Τσουκ 1, Κρουγκ, Ουκροπίνα 1, Πιέβαντσιτς, Τοχόλι, Μίλιτσιτς 1, Λούκιτς 2, Βρλιτς 2, Τοντορόβσκι

Δηλώσεις:

Θοδωρής Βλάχος: «Κάναμε μια ήττα, που δεν έπρεπε να την κάνουμε. Όλοι οι βασικοί μας αντίπαλοι εδώ μέσα κέρδισαν ή θα επικρατήσουν, όμως καμιά φορά τα πράγματα δεν έρχονται όπως τα υπολογίζεις. Δεν ήμασταν στην καλύτερη κατάσταση για να κερδίσουμε έναν αντίπαλο που μέσα στην έδρα του είναι πολύ δυνατός. Κάναμε μια προσπάθεια και εκτός από το κακό ξεκίνημα, που δεχθήκαμε πέντε εύκολα γκολ, ισορροπήσαμε το παιχνίδι, αλλά δεν είχαμε το καθαρό μυαλό και τις δυνάμεις στο τέλος, για να περάσουμε μπροστά και να κυριαρχήσουμε. Υπάρχει πολύς δρόμος ακόμα, είναι πολύ σημαντικό το επόμενο ματς με την Μπρέσια στην έδρα μας, οπότε συνεχίζουμε και θα δούμε στο τέλος το θέμα της πρόκρισης και το που μπορούμε να φτάσουμε».

Γιάννης Φουντούλης: «Οι συνθήκες που παίξαμε αυτό το δύσκολο παιχνίδι ήταν πολύ ιδιαίτερες, μας επηρέασε το γεγονός ότι ταλαιπωρηθήκαμε πολύ για να φτάσουμε εδώ. Από την άλλη, δεν θέλω να το χρησιμοποιήσουμε σαν δικαιολογία. Παρά τα προβλήματα, την ταλαιπωρία, την κούραση, αν και αντιμετωπίσαμε μια πολύ καλή ομάδα, με δικά μας λάθη χάσαμε το ματς, αλλά δεν σταματάμε εδώ. Είμαστε μόλις στην 8η αγωνιστική, έχει πολύ δρόμο ακόμα. Ο όμιλος μας ξέραμε ότι είναι πολύ ανταγωνιστικός και έχουμε τώρα το πιο σημαντικό ματς με την Μπρέσια στην έδρα μας. Πρέπει να ετοιμαστούμε όσο καλύτερα γίνεται και να αφήσουμε τη σημερινή εμφάνιση πίσω».