ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ 2023-2024
.
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ 2023-2024
.
Πρόκριση στα ημιτελικά με «καρέ» νικών οι Νέες Γυναίκες!

Την πρόκριση στις τέσσερις καλύτερες ομάδες της Ελλάδας πανηγύρισαν οι Νέες Γυναίκες του Ολυμπιακού, οι οποίες πέτυχαν το απόλυτο νικών στον Α όμιλο της τελικής φάσης του πρωταθλήματος, κερδίζοντας κατά σειρά Εθνικό ΟΦΠΦ, ΑΝΟ Γλυφάδας, ΝΕ Πατρών και ΝΟ Βουλιαγμένης, περνώντας στα ημιτελικά του θεσμού ως πρώτες του ομίλου. Το πρωί του Σαββάτου (1/5) στις 09:00 οι «ερυθρόλευκες» θα βρεθούν αντιμέτωπες με τον ΠΑΟΚ για μια θέση στον τελικό, ενώ ΝΟ Βουλιαγμένης και ΑΕΚ θα αναμετρηθούν στον άλλο ημιτελικό για το δεύτερο εισιτήριο του τελικού.

Τα κορίτσια του Ολυμπιακού ξεκίνησαν το τριήμερο των υποχρεώσεών τους για την τελική φάση το απόγευμα της Πέμπτης με αντίπαλο τον Εθνικό ΟΦΠΦ. Μπορεί στο ξεκίνημα της αναμέτρησης οι δύο ομάδες να εναλλάσσονταν στο σκοράρισμα μέχρι το 2-2, όμως ο Ολυμπιακός ανέβασε την απόδοση του στη δεύτερη περίοδο και πήγε στο ημίχρονο προηγούμενος 2-5. Στο ξεκίνημα του τρίτου οκταλέπτου, οι «ερυθρόλευκες» ξέφυγαν με +4, για το 2-6, με τον Εθνικό να βγάζει αντίδραση και να μειώνει εκ νέου στο -2 λίγο πριν το τέλος της περιόδου. Στο τελευταίο οκτάλεπτο, ο Ολυμπιακός διαχειρίστηκε σωστά το προβάδισμα του και κράτησε το υπέρ του +2 μέχρι το φινάλε του αγώνα, παίρνοντας τη νίκη στην πρεμιέρα του ομίλου με σκορ 8-10.

Το απόγευμα της Παρασκευής οι Πειραιώτισσες αντιμετώπισαν τον ΑΝΟ Γλυφάδας με στόχο να κάνουν το «2 στα 2». Οι γηπεδούχες αιφνιδίασαν την ομάδα του Στέργιου Τοροσιάδη και έφτασαν στο ημίχρονο με το υπέρ τους 4-1. Ωστόσο τα κορίτσια του Ολυμπιακού εμφανίστηκαν αποφασισμένες να ανατρέψουν την κατάσταση και κατάφεραν στην τρίτη περίοδο να περάσουν μπροστά στο σκορ με ένα επιμέρους 1-5, φτάνοντας στο 4-6. Έχοντας ξεπεράσει το νωθρό ξεκίνημα και με την ψυχολογία στα ύψη, οι «ερυθρόλευκες» πέτυχαν ακόμη τέσσερα τέρματα στο τελευταίο οκτάλεπτο, διαμορφώνοντας έτσι το τελικό 6-10 που τους έδωσε την δεύτερη σερί νίκη τους στον όμιλο.

Λίγες ώρες αργότερα, το πρωί του Σαββάτου ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε την ουραγό της βαθμολογίας ΝΕ Πατρών και ήδη από το πρώτο οκτάλεπτο έθεσε τις βάσεις για μία άνετη νίκη, ολοκληρώνοντας την πρώτη περίοδο με σκορ 10-1. Το +9 παρέμεινε μέχρι την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους (12-2), όμως στην επανάληψη οι Πειραιώτισσες ήταν εξαιρετικές και πέτυχαν από 6 τέρματα σε κάθε δεκάλεπτο, φτάνοντας σε μία ευρεία επικράτηση με τελικό σκορ 24-5.

Το βράδυ της ίδιας μέρας, οι «ερυθρόλευκες» αντιμετώπισαν τον ΝΟ Βουλιαγμένης, στην αναμέτρηση με διακύβευμα την κορυφή του ομίλου. Οι δύο ομάδες είχαν από ένα καλό τετράλεπτο στο ξεκίνημα του αγώνα, με την Βουλιαγμένη να προηγείται με 0-2 στα μισά της πρώτης περιόδου και τον Ολυμπιακό να ισοφαρίζει σε 2-2 στη συνέχεια. Στο δεύτερο δεκάλεπτο, μπορεί η ομάδα της Βουλιαγμένης να πήρε και πάλι το προβάδισμα στο 5:14, όμως η ομάδα του Στέργιου Τοροσιάδη μέσα σε διάστημα τριών λεπτών «έτρεξε» ένα σερί τεσσάρων τερμάτων, φτάνοντας στην ανατροπή και στο 6-3, με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται τελικά με το σκορ στο 6-4. Ο Ολυμπιακός κράτησε το +2 και στην τρίτη περίοδο, με την Κωνσταντοπούλου να αποκρούει πέναλτι στο 2:04 με το σκορ στο 7-5 και στη συνέχεια με έγκαιρη έξοδο απέτρεψε το τετ α τετ της Σάντα, κερδίζοντας μάλιστα και την αποβολή της παίκτριας της Βουλιαγμένης. Στον παίκτη παραπάνω οι «ερυθρόλευκες» διαμόρφωσαν το 8-5 μισό λεπτό πριν το τέλος του τρίτου οκταλέπτου. Στην τελευταία περίοδο, τα κορίτσια του Ολυμπιακού έκαναν εξαιρετική διαχείριση στο υπέρ τους προβάδισμα και έτσι έφτασαν στην τελική επικράτηση με σκορ 12-9, κατακτώντας με αυτό τον τρόπο την πρώτη θέση του ομίλου και παράλληλα την πρόκριση στα ημιτελικά της διοργάνωσης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. (Στέργιος Τοροσιάδης) Κωνσταντοπούλου, Μαργαρίτη, Τζωρτζακάκη, Σιούτη, Τριχά, Χαλδαίου, Τορνάρου, Δρακωτου, Χριστοδούλου Α., Θεοφανοπούλου, Υφαντή, Λύγουρα, Κωτσάκη, Φλωράτου, Χριστοδούλου Αικ.