ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ 2023-2024
.
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ 2023-2024
.
 Θετικά δείγματα για Κορασίδες και Νεάνιδες

Διήμερο γεμάτο φιλικές αναμετρήσεις ήταν το Σαββατοκύριακο (24-25/9) για τα τμήματα των Κορασίδων και των Νεανίδων της Ακαδημίας Μπάσκετ Κοριτσιών του Ολυμπιακού. Το Σάββατο (24/9) οι Κορασίδες αντιμετώπισαν τον Ατρόμητου Πειραιά και την επόμενη μέρα (25/9) αγωνίστηκαν και οι Κορασίδες και οι Νεάνιδες με τα Καλύβια, σε δύο φιλικές αναμετρήσεις στο ΣΕΦ. Νίκος Καγιαμανίδης και Ιωάννα Κουτρόγιαννου είδαν τις ομάδες τους να παρουσιάζονται ολοένα και πιο έτοιμες για τις επίσημες υποχρεώσεις, ενώ παράλληλα τα φιλικά παιχνίδια τους δίνουν τη δυνατότητα να εξετάσουν πρόσωπα και καταστάσεις.

Δηλώσεις:

Ο προπονητής των Κορασίδων, Νίκος Καγιαμανίδης ανέφερε τα εξής: «Και στα δύο παιχνίδια μας μπήκαμε δυνατά από την αρχή παίζοντας αρκετά καλή άμυνα, που μας έδωσε τη δυνατότητα να βρούμε εύκολα καλάθια στο ανοικτό γήπεδο. Είδαμε σε κάποια σημεία τους αντιπάλους μας να χρησιμοποιούν και άμυνα ζώνης, κάτι που το θέλουμε ειδικά τώρα στις αρχές, ώστε να προετοιμαστούμε για το ξεκίνημα του πρωταθλήματος. Όλες οι αθλήτριες μας είναι σημαντικές και είμαι ικανοποιημένος από τα θετικά βήματα προόδου που δείχνουν.»

Η προπονήτρια των Νεανίδων, Ιωάννα Κουτρόγιαννου σημείωσε επίσης: «Το πρώτο που κρατάω είναι η αρκετά βελτιωμένη άμυνα μας. Κλέψαμε πολλές μπάλες, τρέξαμε και βγάλαμε πολλούς αιφνιδιασμους. Το σκορ μπορεί να ξέφυγε αρκετά υπέρ μας, όμως αυτό σε καμία περίπτωση δεν είναι το ζητούμενο τη δεδομένη στιγμή. Μας δόθηκε η ευκαιρία να δοκιμάσουμε κάποιες καινούριες καταστάσεις μέσα στο γήπεδο, οι οποίες όμως θέλουν πολλή δουλειά στην προπόνηση. Έχουμε πολλά πράγματα να διορθώσουμε, τόσο σε ατομικό, όσο και σε ομαδικό επίπεδο.»