ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ 2023-2024
.
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ 2023-2024
.
Εξαιρετικές Παγκορασίδες, πρώτη απώλεια οι Παίδες

Με πολύ καλή εμφάνιση και νικηφόρο αποτέλεσμα συνοδεύτηκε το πρώτο επίσημο παιχνίδι του νεοσύστατου τμήματος των Παγκορασίδων της Ακαδημίας Χάντμπολ του Ολυμπιακού, που επικράτησε στην 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος με 41-17 επί του Λεωνίδα Αγίων Αναργύρων. Αντίθετα οι Παίδες, δεν κατάφεραν να δώσουν συνέχεια στη νικηφόρα πρεμιέρα της περασμένης εβδομάδας και γνώρισαν την εκτός έδρας ήττα από τον Αθηναϊκό με 21-16.

Στο παιχνίδι του Σαββάτου, τα κορίτσια του Ολυμπιακού εμφανίστηκαν με μεγάλη λαχτάρα για τον πρώτο τους αγώνα στο φετινό πρωτάθλημα της ΕΣΧΑ (στην πρεμιέρα δεν αγωνίστηκαν λόγω μη προσέλευσης του αντιπάλου) και αυτό αποτυπώθηκε ήδη στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Οι «ερυθρόλευκες», 15’ μετά το πρώτο σφύριγμα του αγώνα, είχαν ήδη αποκτήσει διαφορά ασφαλείας (12-6), ενώ πήγαν στο ημίχρονο λίγο πριν «αγγίξουν» διψήφια διαφορά, με το 17-9 να είναι το σκορ του πρώτου μέρους. Στην επανάληψη, ο Ολυμπιακός συνέχισε να πιέζει σε άμυνα και επίθεση και έφτασε στο νταμπλ σκορ και το +15 (30-15), στα μισά του δευτέρου ημιχρόνου. Τελικά, οι Πειραιώτισσες κατάφεραν μέχρι το φινάλε να πετύχουν άλλα 11 τέρματα, ενώ δέχτηκαν μόλις 2, διαμορφώνοντας το τελικό 41-17.

Την Κυριακή, οι Παίδες πάλεψαν σκληρά, όμως δεν κατάφεραν να φύγουν με το θετικό αποτέλεσμα από το κλειστό του Βύρωνα, γνωρίζοντας την ήττα από τον Αθηναϊκό. Στο πρώτο δεκάλεπτο, οι δύο ομάδες δυσκολεύτηκαν να βρουν τον δρόμο προς τα δίχτυα (3-1), με τους γηπεδούχους, στη συνέχεια, να καταφέρνουν να ξεφύγουν στο σκορ, πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με το υπέρ τους 10-3. Τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα για την ομάδα του Νίκου Γραμματικού στο δεύτερο μέρος, καθώς έμειναν στο -10 (18-8), 10’ πριν το φινάλε. Οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να σκοράρουν 6 τέρματα στο τελευταίο πεντάλεπτο του αγώνα, διαμορφώνοντας το τελικό 21-16.