ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ 2023-2024
.
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ 2023-2024
.
Αποφασιστικό βήμα για το χάλκινο οι Νεάνιδες!

Προβάδισμα για την κατάκτηση της τρίτης θέσης του πρωταθλήματος Νεανίδων της ΕΣΚΑΝΑ πήραν τα κορίτσια του Ολυμπιακού, οι οποίες έφυγαν με το «διπλό» από την Γλυφάδα, επικρατώντας με 53 - 61 επί της Τεριψιθέας, το βράδυ της Τετάρτης (15/3). Με αυτή τη νίκη, τα κορίτσια της Ιωάννας Κουτρόγιαννου έκαναν το 1-0 στη σειρά του μικρού τελικού και πλέον βρίσκονται μία νίκη μακριά από το χάλκινο μετάλλιο, την οποία και θα επιδιώξουν να κατακτήσουν το βράδυ της Τετάρτης (22/3) στο δεύτερο παιχνίδι στο βοηθητικό του ΣΕΦ.

Σε ένα αρκετά ισορροπημένο πρώτο δεκάλεπτο, Γκουζέλου και Σημαιοφορίδου ήταν οι μόνιμοι «κίνδυνοι» για το αντίπαλο καλάθι, σκοράροντας τους 14 από τους συνολικά 16 πόντους που πέτυχαν οι «ερυθρόλευκες», που βρέθηκαν πίσω με 17-16. Στην δεύτερη περίοδο οι δύο ομάδες συνέχισαν να βρίσκονται κοντά στο σκορ, με την Αγραφιώτη να δημιουργεί και τη Σημαιοφορίδου να σημειώνει το 27-29 που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου. Στην επανάληψη ο Ολυμπιακός βρήκε περισσότερους χώρους και κατάφερε να βρει σκορ και πάλι με την Γκουζέλου, η οποία πέτυχε ακόμα 9 πόντους και με την εύστοχη βολή της στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου, διαμόρφωσε το 41-44, κρατώντας τον Ολυμπιακό μπροστά στο σκορ. Στην τελευταια περίοδο, οι Πειραιώτισσες βελτίωσαν την αμυντική τους απόδοση και βρήκαν λύσεις επιθετικά από Καραπατάκη, που εκτός από τους 4 σερί πόντους της στα μέσα του δεκαλέπτου, πέτυχε ένα πολύ σημαντικό τρίποντο πριν τη λήξη που βοήθησε την ομάδα της να πανηγυρίσει τελικά τη νίκη με 53-61.

Τα δεκάλεπτα:17-16, 27-29 (ημχ.) 41-44, 53-61

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. (Ιωάννα Κουτρόγιαννου) Γαλάνη, Περάκη, Γκουζέλου, Καραπατάκη, Περδικάρη, Αγραφιώτη, Προβιά, Σημαιοφορίδου, Αλέξη, Τσορμπανάκη, Στεργιανού, Μιχελη