ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ 2023-2024
.
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ 2023-2024
.

EU Programs

 

 

 

 

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει την παράδοση που τον θέλει να πρωταγωνιστεί και εκτός αγωνιστικών χώρων, στα αθλητικά και κοινωνικά προγράμματα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Από την ίδρυση της Ένωσης Ευρωπαϊκών Αθλητικών Σωματείων (EMCA), ο σύλλογός συμμετέχει ενεργά στην πρωτοβουλία Erasmus+ sport.

 

Το Erasmus+ sport αποσκοπεί στην υποστήριξη ευρωπαϊκών συνεργασιών στον αθλητισμό προκειμένου να επιτευχθούν οι ακόλουθοι στόχοι:

 

1. Αντιμετώπιση των ανασταλτικών παραγόντων της αθλητικής ακεραιότητας, όπως το ντόπινγκ, τα στημένα παιχνίδια και η βία, καθώς και κάθε είδους μισαλλοδοξία και διακρίσεις.

 

2. Προώθηση και στήριξη της καλής διακυβέρνησης στον αθλητισμό καθώς και της διπλής σταδιοδρομίας (dual-career) των αθλητών.

 

3. Προώθηση εθελοντικών δραστηριοτήτων στον αθλητισμό, καθώς και η κοινωνική ένταξη, οι ίσες ευκαιρίες και η συνειδητοποίηση της σημασίας της σωματικής άσκησης που ενισχύει την υγεία, μέσω της αυξημένης συμμετοχής και της ισότιμης πρόσβασης στον αθλητισμό για όλους.

 

To 2020, ο σύλλογος συμμετείχε σε 7 διαφορετικά προγράμματα, τρία εκ των οποίων υλοποιούνται από το 2019 και τέσσερα έρχονται να προστεθούν στην λίστα με τις ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες που έχει αναπτύξει ο Θρύλος τα τελευταία χρόνια. Σήμερα ο Ολυμπιακός αριθμεί 13 (!) συμμετοχές σε ευρωπαϊκά προγράμματα έχοντας αναλάβει τον συντονιστικό ρόλο σε τέσσερα από αυτά, αριθμό που αποτελεί ρεκόρ μεταξύ των μελών της Ένωσης Ευρωπαϊκών Πολυαθλητικών Συλλόγων (EMCA).

 

Ξεχωριστή αναφορά αξίζει να γίνει στο ότι ο Ολυμπιακός συμμετέχει για πρώτη φορά σε πρόγραμμα Horizon 2020 κάτι το οποίο δεν έχει συμβεί ποτέ στο παρελθόν στις τάξεις της EMCA. Πιο συγκεκριμένα, ο σύλλογος παίρνει μέρος στην δράση Data Vaults που εντάσσεται στην κατηγορία "Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών".

 

Όμως, η συμμετοχή του στα Ευρωπαϊκά προγράμματα δεν σταματά εδώ, καθώς ο Ολυμπιακός εντάχθηκε στην EPSI (European Platform for Sport Innovation - Ευρωπαϊκή Πλατφόρμα Καινοτομίας στον Αθλητισμό) και ανακηρύχθηκε ως «Μέλος της Χρονιάς» για το 2021.

 

Οι νέες προτάσεις που υποβλήθηκαν φέτος στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε συνεργασία με την EMCA και την EPSI περιέχουν καινοτόμες ιδέες και τα αποτελέσματά τους αναμένονται τους επόμενους μήνες.

 

 

 

 

COORDINATOR

 
 

 
  Disability Water sports  
     
My Olympic Experience Sports For Different Heroes You're Hope
     
     
 

PARTNER

 
Erasmus+ APPLE


APPLE  DataVaults Sports & Diabetes
     
Αποτέλεσμα εικόνας για big4sports

 

Big4Sports Multisport Academy Sport My Way 
     
 
 

 
 STAID Sport & Support WIN

 

 

Greek