ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ 2023-2024
.
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ 2023-2024
.
«Θέλω να πραγματοποιήσω τα όνειρα μου, έχω δουλέψει πολύ»

Ο Μάριος-Στέργιος Μπίλας διέπρεψε στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νέων (U23) στο Δουβλίνο, αφού κατέκτησε δύο χρυσά μετάλλια, στα δύο αγωνίσματα που συμμετείχε (50μ. ελεύθερο, 50μ. πεταλούδα). Μάλιστα, με τις σπουδαίες επιδόσεις του στη διοργάνωση της Ιρλανδίας, ο πρωταθλητής του τμήματος κολύμβησης του Ολυμπιακού έκλεισε θέση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα (Ντόχα) και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Ο νεαρός κολυμβητής του Θρύλου μίλησε στο olympiacossfp.gr για την παρουσία του στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο Δουβλίνο και έδωσε το σύνθημα για τη συνέχεια: «Θα παλέψω, έχω κάποια όνειρα που θα ήθελα να προσπαθήσω να πραγματοποιήσω».

-Εξαιρετικές εμφανίσεις στο Δουβλίνο! Πως έζησες τη διοργάνωση;

«Το Δουβλίνο ήταν η τελευταία διοργάνωση της σεζόν. Ήθελα να κλείσω τη χρονιά με έναν πάρα πολύ ωραίο τρόπο. Είχα δουλέψει πάρα πολύ τη φετινή σεζόν και τα αποτελέσματα δεν είχαν φανεί όπως περίμενα, μέχρι την έναρξη των εθνικών υποχρεώσεων και το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U23. Ένιωθα πάρα πολύ καλά, σωματικά και ψυχολογικά και είχα στο μυαλό μου από την πρώτη ημέρα το Ολυμπιακό όριο στα 50μ. ελεύθερο. Ήρθε και συνοδεύτηκε με ένα χρυσό μετάλλιο, το οποίο ήταν ένα bonus. Την επόμενη ημέρα, στα 50μ. πεταλούδα, μετά την επιτυχία της προηγούμενης, ήθελα το Πανελλήνιο ρεκόρ και το χρυσό μετάλλιο, κάτι που πέτυχα και με άφησε πολύ ευχαριστημένο. Ένιωθα πάρα πολύ καλά στο μυαλό μου, ήθελα να προσπαθήσω, να είμαι κοντά στο Ολυμπιακό όριο και η εξέλιξη της παρουσίας μου ήταν καλύτερη και από αυτή που περίμενα».

-Και τώρα, Παγκόσμιο πρωτάθλημα...

«Ναι, από δω και πέρα, κοιτάω το Παγκόσμιο πρωτάθλημα στη Ντόχα, το Φλεβάρη και τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι, τον Αύγουστο. Θα παλέψω για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, όποιο και αν είναι αυτό. Έχω κάποια όνειρα που θα ήθελα να προσπαθήσω να πραγματοποιήσω».

-Οι στόχοι σου με τον Ολυμπιακό;

«Πέρυσι, πήραμε το πρωτάθλημα και ο στόχος για την επόμενη σεζόν είναι ο ίδιος. Τίποτα λιγότερο. Η περσινή σεζόν ήταν η πρώτη μου στην ομάδα και το κλίμα αυτό με έκανε να προσπαθώ ακόμα περισσότερο, μέσα στις κούρσες μου. Ιδιαίτερα, στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα πάλεψα την κάθε κούρσα, την κάθε σκυτάλη, το κάθε μέτρο. Ήθελα να κάνω όλους τους ανθρώπους του Ολυμπιακού, είτε αθλητές είτε προπονητές, χαρούμενους, πράγμα το οποίο κατάφερα. Στο τέλος, πανηγυρίσαμε το πρωτάθλημα, μετά από μια δύσκολη μάχη και ήρθα πιο κοντά με όλη την ομάδα. Τη φετινή σεζόν, εκτός από το πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών, στόχος θα είναι και το πρωτάθλημα U23, στο οποίο θα συμμετάσχω».