ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ 2023-2024
.
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ 2023-2024
.
«Ο Ολυμπιακός ξέρει να κερδίζει πρωταθλήματα»

Οι δηλώσεις του προπονητή και των αθλητριών της ομάδας μπάσκετ Γυναικών του Ολυμπιακού, μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α1, με τη νίκη (61-45) επί του Παναθηναϊκού στον πέμπτο τελικό στο ΣΕΦ.

Θάνος Νίκλας: «Είναι μια στιγμή που οι σκέψεις μου δεν είναι συγκροτημένες, πολλά συγχαρητήρια σε αυτά τα κορίτσια. Παρά τα προβλήματα μέσα στη χρονιά, παρά τους τραυματισμούς, ακόμα και στο σημερινό παιχνίδι, είχαν ένα πράγμα μέσα στο μυαλό τους, ότι αξίζουν αυτό το πρωτάθλημα, ότι είναι καλύτερη ομάδα και πρέπει να το δείξουν. Οι συνθήκες δεν μας βοήθησαν να παίξουμε όπως θέλαμε επιθετικά, οπότε η τακτική μας επικεντρώθηκε αμυντικά και στο πως θα σταματήσουμε τον Παναθηναϊκό. Είναι μια τεράστια επιτυχία, γιατί ο Παναθηναϊκός έχει κάνει μια τεράστια επένδυση φέτος, διεκδικώντας το νταμπλ. Όλη τη χρονιά, υπήρχε μια μεγάλη αμφισβήτηση, ότι μάλλον δεν παίζουμε καλά, μάλλον δεν είμαι αρκετά καλός για αυτή την ομάδα. Δεν ξέρω αν είμαι αρκετά καλός ή δεν είμαι. Αυτό που θέλω να πω είναι, ότι είμαι ευτυχισμένος που ανήκω σε μια μεγάλη οικογένεια, σε μια μεγάλη ομάδα, που σε κάθε δύσκολο παιχνίδι, σε κάθε δυσκολία, βγάζει την καρδιά της μπροστά. Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο. Θέλω να αφιερώσω αυτό το πρωτάθλημα, πέρα από όλα τα κορίτσια, στις τραυματίες μας, την Βίτολα, την Νικολοπούλου, την Σπυριδοπούλου, να τους ευχηθώ περαστικά. Σίγουρα, οι επόμενες μέρες θα είναι καλύτερες, καλό Πάσχα με υγεία σε όλο τον κόσμο».

Αγγελική Νικολοπούλου: «Αρχικά, θέλω να ευχηθώ περαστικά σε όλες μας, σε εμένα, στην Άννα (σ.σ. Σπυριδοπούλου), στην Κίκι (σ.σ. Βίτολα). Τα συναισθήματα είναι μοναδικά! Προσωπικά, είναι το πρώτο μου πρωτάθλημα ως αρχηγός, το χαίρομαι πάρα πολύ. Μακάρι οι συνθήκες να ήταν λίγο διαφορετικές, για να το χαρούμε ακόμη περισσότερο. Η χρονιά ήταν αρκετά δύσκολη φέτος, χάσαμε έναν τίτλο, αλλά αυτό σήμερα ήταν μονόδρομος. Το πρωτάθλημα ήταν μονόδρομος! Το είχαμε πει, ότι δεν θα φύγουμε από δω αν δεν πάρουμε το πρωτάθλημα και αυτό και καταφέραμε. Είμαι πολύ περήφανη για όλες, για την προσπάθεια όλων των κοριτσιών, όλου του σταφ. Εκεί που βγήκαμε οι βασικές, οι αναπληρωματικές έκαναν το step up και τις ευχαριστούμε πάρα πολύ για όλα. Η χρονιά δεν άρχισε ιδανικά, παρόλα αυτά ο Ολυμπιακός ξέρει, είναι μια ομάδα που ξέρει να σηκώνει πρωταθλήματα. Θυσιάσαμε πάρα πολλά φέτος και εν τέλει, τα καταφέραμε».

Ελεάννα Χριστινάκη: «Νιώθω πάρα πολύ ωραία, ήταν πολύ μεγάλη νίκη και μετράει περισσότερο, γιατί κερδίσαμε έναν πολύ καλό αντίπαλο. Εδώ και πολλά χρόνια στο γυναικείο μπάσκετ, ήταν από τους πιο ανταγωνιστικούς τελικούς, συγχαρητήρια σε όλους. Το κλειδί ήταν η ομαδικότητα. Με όλα τα κακά που μας έχουν συμβεί, πάρα πολλούς τραυματισμούς, ατυχίες, καταφέραμε να συσπειρωθούμε και να φέρουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Σήμερα, χτύπησε η αρχηγός μας, η Νικολοπούλου, η Σπυριδοπούλου, βασικός κόρμος, όμως συγκεντρωθήκαμε και κερδίσαμε το ματς, κάτι που δείχνει πολλά. Συν και η απουσία της Βίτολα, που έσπασε τη μύτη της και έλειψε από τρία παιχνίδια, ήταν η πρώτη μας σκόρερ. Χαίρομαι πολύ, δείξαμε ότι έχουμε χαρακτήρα, προσωπικότητα και προστατέψαμε και την έδρα μας. Αφιερώνω τον τίτλο στα κορίτσια που τραυματίστηκαν, τα έχω περάσει κι εγώ αυτά, έχω περάσει κι εγώ τραυματισμούς και θέλω να ξέρουν, ότι χάρη σε αυτές το κερδίσαμε και αυτό το πρωτάθλημα να τους δώσει κίνητρο, να επανέλθουν».

Ευγενία Κολλάτου: «Δύσκολη σεζόν. Σίγουρα, το πρωτάθλημα είναι αφιερωμένο στην Βίτολα, στην Νικολοπούλου και στην Σπυριδοπούλου. Το κλειδί της επιτυχίας είναι, ότι μείναμε ομάδα μέχρι το τέλος, όποιο μας παίξαμε εδώ μέσα κρατήσαμε τον αντίπαλο σε πολύ χαμηλό σκορ».