ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ 2023-2024
.
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ 2023-2024
.
Γ. Δαλέζιος: «Ό,τι πολυτιμότερο μπορούμε να πάρουμε...»

Ο Επίτιμος Γενικός Γραμματέας του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ Σ.Φ.Π. Γιάννης Δαλέζιος φιλοξενήθηκε στο καθημερινό  αθλητικό μαγκαζίνο στο Κανάλι Ένα (90,4) του Πειραιά. Στην εφ' όλη της ύλης συνέντευξη ο κ. Δαλέζιος αναφέρθηκε στην επανασύσταση της ομάδας μπάσκετ γυναικών, στο πρόβλημα της έλλειψης αγωνιστικών χώρων που αντιμετωπίζουν οι ομάδες του Ερασιτέχνη και οι αντίστοιχες ακαδημίες, ενώ ρωτήθηκε και για τις προθέσεις της Διοίκησης σχετικά με την «απαίτηση» των ερυθρόλευκων φιλάθλων για τη δημιουργία ομάδας μπέιζμπολ.

Παράλληλα ο Επίτιμος Γενικός Γραμματέας του Ολυμπιακού στάθηκε εκτενώς στη μεγάλη βοήθεια που παρέχουν οι φίλαθλοι στο σύλλογο με την οικονομική ενίσχυση μέσω των καρτών Μελών και Φιλάθλων.  

Αναλυτικά η συνέντευξη του κ. Δαλέζιου:

Για την προσθήκη του τμήματος του Γυναικείου Μπάσκετ στον Ερασιτέχνη: «Η ιστορία του Γυναικείου Μπάσκετ πάει αρκετές δεκαετίες πίσω όπου η γυναικεία ομάδα είχε καταφέρει να στεφθεί πρωταθλήτρια Ελλάδας. Από τότε που το τμήμα αδρανοποιήθηκε και μέσα σε αυτό που γίνεται στον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό είχαμε πει ότι κάποια στιγμή θα ξαναδούμε ορισμένα πράγματα. Και ένα από αυτά είναι η ανασύσταση αυτού του τμήματος.  Θα είναι καθαρά του Ερασιτέχνη γιατί έτσι και αλλιώς το γυναικείο μπάσκετ δεν είναι επαγγελματικό τμήμα. Δεν ξεκινάμε την ομάδα από τις χαμηλές κατηγορίες.  Βρισκόμαστε σε συζητήσεις με το Ελληνικό που ήταν η περσινή νταμπλούχος ομάδα της Α1 κατηγορίας ώστε να γίνει μια απορρόφηση του τμήματος μπάσκετ του Ελληνικού από τον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό».

 

Για το αν μπαίνει ψηλά ο πήχης: «Ο Ολυμπιακός όπου συμμετέχει πρέπει τον πήχη να τον έχει στο ψηλότερο δυνατό επίπεδο, με κάθε κόπο και κάθε θυσία. Προσπαθούμε οι κινήσεις μας να μην είναι μόνο σημερινές αλλά να έχουνε και μέλλον. Κάθε κίνηση γίνεται τελείως προγραμματισμένα και με απόλυτη γνώση για το τι θα μας στοιχίσει».  

 

Για το στάδιο στο οποίο βρίσκονται οι επαφές με το Ελληνικό: «Είμαστε στο τελικό στάδιο των διαπραγματεύσεων υπάρχει καλή χημεία, κοινά «θέλω», κοινό όραμα και αυτή η συμφωνία αμα δεν γίνει κάτι απρόοπτο θα ισχύσει όπως ακριβώς τη σχεδιάζουμε. Το διαδικαστικό κομμάτι αφορά την πραγματοποίηση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης από τον Ολυμπιακό, που έχει προγραμματιστεί και η οποία θα αποδεχθεί την πρόταση. Είναι διαδικαστικά θέματα μετά αυτά τα πρακτικά θα εγκριθούν από την ΕΟΚ για να μας εντάξει στην Α1».

 

Τα μηνύματα από τον κόσμο για τη λειτουργία Γυναικείου τμήματος Μπάσκετ:

«Τα μηνύματα ήταν πολλά και πριν προβούμε σε αυτή την απόφαση γιατί και αυτός ήταν ένας από τους λόγους που αποφασίσαμε να το κάνουμε. Γιατί υπήρχε έντονη απαίτηση από μέλη και φιλάθλους του Ολυμπιακού να δραστηριοποιηθούμε.

 

Αυτή τη στιγμή που Ολυμπιακός νοικιάζει γήπεδο βόλεϊ, κολυμβητήριο και γήπεδα για τις Ακαδημίες η ομάδα μπάσκετ που θα αγωνίζεται;

«Καταρχάς είναι παγκόσμιο φαινόμενο ότι ο Ολυμπιακός καλλιεργεί υψηλό αθλητισμό και δεν έχει ούτε μια ιδιόκτητη εγκατάσταση, ούτε καμία παραχώρηση δωρεάν από κάποιο φορέα όπως άλλα σωματεία όπου είναι σε πολύ μικρότερο επίπεδο παραγωγής αθλητισμού από τον Ολυμπιακό. Ψάχνουμε για κάποιο γήπεδο που θα βρίσκεται στην καρδιά της καρδιάς της ομάδας. Ο Ολυμπιακός θέλει να έχει παρουσία στις γειτονιές του Πειραιά οι οποίες παλαιότερα στέγαζαν το βόλεϊ και το μπάσκετ και αυτή τη στιγμή δεν έχουμε παρουσία. Είμαστε κοντά σε κάποια γειτονιά «ερυθρόλευκη», όπως είναι το Κερατσίνι και η Δραπετσώνα».

 

Αν βαραίνει τους διοικούντες η στήριξη που έχει δεχτεί από τον κόσμο ο Ολυμπιακός:  «Αυτό είναι πρωτόγνωρο που συμβαίνει στον Ολυμπιακό. Για μένα προσωπικά ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα αφού πάντα θεωρούσα ομάδα λαϊκής βάσης τον Ολυμπιακό και το απέδειξε γιατί και άλλοι προσπάθησαν να κάνουν ομάδες λαϊκής βάσης με διάφορες μορφές αλλά δεν κατάφεραν να μαζέψουν πάνω από 1.000 ή 2.000 άτομα σε μόνιμη βάση.. Εμείς διατηρούμε μια μεγάλη βάση ανθρώπων είτε με τη μορφή μέλους είτε με τη μορφή φιλάθλου που μας δίνει τη δυνατότητα κάθε χρόνο να κάνουμε έναν προγραμματισμένο προϋπολογισμό που δεν αποκλίνει από τα έξοδα που υπολογίζουμε στην αρχή της σεζόν.

Έχοντας σήμερα αυτούς τους 60.000 ανθρώπους και αύριο μεθαύριο προσδοκώ 70.000, 80.000, 90.000 και 100.000, αν λίγο ανακάμψουν τα πράγματα στην Ελλάδα και με κάποια εμπορικά προνόμια στα οποία θα αναφερθούμε, έχουμε φτιάξει έναν μεγάλο δυνατό πυρήνα, ο οποίος σίγουρα δεν πέφτει ποτέ κάτω από τις 50.000 μέλη και φιλάθλους.  Ένας πυρήνας που ενδιαφέρεται για τον Ερασιτέχνη και δίνει από 10 ευρώ έως και 50 ευρώ κάθε χρόνο. Αυτά τα 10 ευρώ για εμάς είναι ότι πολυτιμότερο μπορούμε να πάρουμε και περισσότερο πολύτιμο από χορηγίες χωρίς προφανώς να τις υποβαθμίζω. Αλλά είναι άμεσα χρήματα από το πορτοφόλι του καθενός, δείχνουν άμεσα την αγάπη του για τον Ολυμπιακό και είναι χρήματα τα οποία τιμούμε και προσπαθούμε να τα διαχειριστούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.  Για αυτό έχουν βάρος στην πλάτη μας όπως είπατε. Δεν είναι χρήματα που ήρθαν για έναν χρόνο από κάποιον που ήθελε να διαφημιστεί ή να το χρησιμοποιήσει για την προσωπική του ατζέντα όπως κατά καιρούς έχει συμβεί και στον Ερασιτέχνη.

Είχαμε υποσχεθεί ότι θέλουμε αυτή την οικονομική προσφορά που κάνει ο καθένας με κόπο γιατί γνωρίζουμε ότι ακόμα και τα 10 ευρώ δεν περισσεύουν, θέλουμε να τα παίρνει πολλαπλάσια πίσω. Ξεκινήσαμε κάποιες προσπάθειες η οποίες δεν είναι προσπάθειες που σου προσφέρουν ανούσιας σημασίας προσφορά στην καθημερινότητά σου. Είναι προσφορές  με τις οποίες γλιτώνεις άμεσα χρήματα από το πορτοφόλι σου. Ανελαστικά προϊόντα, ανελαστική ζήτηση και υπηρεσίες».

Η αναφορά στη συνεργασία με την ΕΘΝΙΚΗ Ασφαλιστική

«Ένα από αυτά που ξεκινήσαμε και είμαστε πολύ χαρούμενοι για αυτή τη συνεργασία αλλά και έτοιμοι να την προβάλουμε, είναι με την μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρία της χώρας, την ΕΘΝΙΚΗ Ασφαλιστική. Η οποία μέσω της ιντερνετικής πλατφόρμας που διαθέτει, δίνει τη δυνατότητα στους κατόχους κάρτας φιλάθλου η μέλους του Ολυμπιακού να έχει έκπτωση 10% στα ασφάλιστρα δυο οχημάτων που ο καθένας διαθέτει. Είναι μια πολύ εύκολη διαδικασία μέσω του site του Ολυμπιακού, το osfp.gr. Υπάρχει ένα κατάλληλο banner που καθοδηγεί όσους μπουν με μια πάρα πολύ απλή διαδικασία, όπου κάποιος περνάει τα στοιχεία του αυτοκινήτου και ιντερνετικά παίρνει άμεσα εκείνη την ώρα μια προσφορά. Στο τέλος προσθέτοντας τον αριθμό της κάρτας μέλους ή της κάρτας φιλάθλου, φαίνεται αυτή η έκπτωση του 10%.  Παραδείγματος χάριν αν η ασφάλιση κοστίζει 200 ευρώ με το που πληκτρολογηθεί ο αριθμός της κάρτας φαίνεται η έκπτωση και το ποσό στα 180 ευρώ. Είναι χρήματα λοιπόν άμεσα κάποιος τα γλυτώνει, είναι σε συνεργασία με την μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρία και από τις πλέον αξιόπιστες στην αγορά και αφορά όλους τους ανθρώπους αφού αυτοκίνητο ή μηχανή έχουν όλα τα ελληνικά σπίτια. Είναι ένα προϊόν που αφορά πανελλαδικά όλο τον κόσμο. Και τέλος δεν πρόκειται για μια ασφάλεια την οποία πιθανόν κάποιος να την χρειάζεται και κάποιος να μην τη χρειάζεται. Η ασφάλεια αυτοκινήτου είναι η μόνη υποχρεωτική ασφάλεια».

Για την προσφορά του Σωκράτη Κόκκαλη και του Βαγγέλη Μαρινάκη στο κομμάτι των μελών και της ενίσχυσης του Ερασιτέχνη:  

«Προφανώς και να μην τα ξεχνάμε, γιατί ουσιαστικά εδώ που έχουμε φτάσει οφείλουμε να πούμε ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ για την εξαιρετική συνεργασία που έχουμε με την ΠΑΕ όλα αυτά τα χρόνια. Το 2003 ο Σωκράτης Κόκκαλης δημιούργησε τον θεσμό των μελών, είχε την εξαιρετική ιδέα να συνδέσει τα μέλη του Ολυμπιακού με την αγορά του εισιτηρίου διαρκείας και ουσιαστικά να δώσει τη δυνατότητα σε χιλιάδες ανθρώπους να συμμετέχουν στα κοινά του σωματείου με δικαίωμα να εκλέγουν διοίκηση αλλά και να εκλέγονται οι ίδιοι. Αυτό προχώρησε αρκετά χρόνια χωρίς να χαλάσει αυτή η ισορροπία. Και όταν ήρθε ο Βαγγέλης Μαρινάκης έγινε ακόμα ένα βήμα προς την ίδια κατεύθυνση δηλαδή της οικονομικής τροφοδότησης του Ολυμπιακού από τα πλατιά λαϊκά στρώματα και με δεδομένη την κρίση που υπάρχει όλα αυτά χρόνια. Πετύχαμε μια μικρότερη συνδρομή, όχι τη συνδρομή του μέλους, αλλά του φιλάθλου που μπορεί να μην έχουν το δικαίωμα να συμμετέχουν στο διοικητικό κομμάτι, αλλά μπορούν να ενισχύσουν οικονομικά  τον Ερασιτέχνη με το ανταποδοτικό της παραλαβής της ταυτότητας. Μια Ολυμπιακή  κάρτα που την έχουν στο πορτοφόλι τους και νιώθουν περήφανοι κάθε φορά που τη δείχνουν..Αυτή η κάρτα έχει τη δυνατότητα αγοράς ενός εισιτηρίου για το Καραϊσκάκη όποιος θέλει να μπει στο ποδοσφαιρικό γήπεδο του Ολυμπιακού θα πρέπει να έχει ένα αποδεικτικό είτε είναι κάτοχος διαρκείας που θα έχει την κάρτα μέλους είτε κάτοχος εισιτηρίου που θα έχει την κάρτα φιλάθλου».

Για το πρωτάθλημα στην Κολύμβηση που ξεκινάει την Παρασκευή: «Πριν τελειώσει κάποιο πρωτάθλημα δεν μπορεί να είμαστε πρωταθλητές. Σίγουρα οι πιθανότητες είναι συντριπτικά υπέρ μας για να κατακτήσουμε και αυτόν τον τίτλο. Είναι πραγματικά ένα ακατάριπτο ρεκόρ. Είναι μεγάλη η ταύτιση του Ολυμπιακού με το άθλημα της κολύμβησης τους τίτλους και την τροφοδότηση των Εθνικών ομάδων. Είμαστε περήφανοι για την κολυμβητική μας ομάδα και για τους Άνδρες και για τις Γυναίκες αλλά και για τις Ακαδημίες όπου γίνεται εξαιρετική δουλειά και συνέχεια νέα ταλέντα προωθούνται στις μεγάλες ομάδες. Και εκεί είμαστε γύρω γύρω σε διάφορα κολυμβητήρια και αυτό όλο δυσκολεύει την προσπάθεια. Παρ' όλα αυτά ο κύριος Γέμελος και οι συνεργάτες του κάνουν εξαιρετική δουλειά, μαζί με τον

κ. Μπιτσάκη και τον κ. Παπαδόπουλο διοικητικά και νομίζω ότι και αυτό το Σαββατοκύριακο θα έρθει ένα ακόμα πρωτάθλημα μαζί με τα πολλά που ήδη έχουν μαζευτεί φέτος στην ομάδα μας».