ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ 2023-2024
.
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ 2023-2024
.
Οι δράσεις στο πρόγραμμα EU Teq Games

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, το Σάββατο (30/9), στην αίθουσα «Μ. Μεκούρη» του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας το Διεθνές Συνέδριο με θέμα «Πολυαθλητισμός και τοπική αυτοδιοίκηση», στο πλαίσιο των εορτασμών των 10 ετών από την ίδρυση της EMCA, με διοργανωτή τον Ολυμπιακό, σε συνεργασία με το ΣΕΦ, τον Δήμο Πειραιά, την Περιφέρεια Αττικής και τον Ομιλο για την Unesco Πειραιώς και Νήσων. Την Παρασκευή (29/9), στη Γενική Συνέλευση της EMCA στο ΣΕΦ (αίθουσα C) έγινε αναφορά και στο πρόγραμμα EU Teq Games. Με τον Ολυμπιακό και τους υπόλοιπους συμμετέχοντες στο πρότζεκτ να παρουσιάζουν τις δράσεις τους σε αυτό (ολοκληρώθηκαν οι μεταφράσεις στα εγχειρίδια, στήθηκαν τα tegtables, παρουσιάστηκε οπτικοακουστικό υλικό) και τα επόμενα βήματα (πιστοποίηση προπονητών, τρόποι επικοινωνίας του πρότζεκτ).

Σκοπός του προγράμματος είναι η προώθηση υγιεινών τρόπων ζωής, της φυσικής δραστηριότητας και της ισότητας των φύλων στον αθλητισμό, μέσω της εισαγωγής ενός νέου αθλήματος, του teqball.

Το teqball είναι ένα σχετικά νέο άθλημα (2012), που συμπεριλαμβάνει τη συμμετοχή ατόμων όλων των ηλικιών, φύλων και ικανοτήτων. Το teqball περιλαμβάνει τη χρήση ενός καμπύλου τραπεζιού που ονομάζεται teqtable. Παραδοσιακά, το κύριο άθλημα που παίζεται είναι μια έκδοση του ποδοσφαίρου (teqball), στο οποίο θα επικεντρωθεί περισσότερο το έργο. Ωστόσο, το έργο θα προωθήσει επίσης τη χρήση του teqtable, που σχεδιάστηκε, έτσι ώστε να επιτρέπει την πρακτική και το παιχνίδι διαφόρων πολυαθλημάτων, όπως το teqvoly (παράγωγο του βόλεϊ), το teqpong (παράγωγο του ping-pong), το teqis (παράγωγο του τένις) και το qatch (παράγωγο του χάντμπολ).