ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ 2023-2024
.
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ 2023-2024
.
Ο Θρύλος «άλωσε» το ΟΑΚΑ!

Ο Θρύλος πέρασε νικηφόρα από την έδρα της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, σε βάρος της οποίας επικράτησε με 20-19 στο ντέρμπι της 4ης αγωνιστικής της Handball Premier. Το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε χάρη στο τέρμα του Αλέξανδρου Αλβανού στην τελευταία «ερυθρόλευκη» επίθεση με φοβερή προσπάθεια από τα 9 μέτρα και η σπουδαία νίκη ήρθε από την συνολική προσπάθεια των ψυχωμένων Πειραιωτών που παρότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο πρώτο ημίχρονο, ανέτρεψαν την εις βάρος τους κατάσταση. Ο Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.-Όμιλος Ξυνή, μετά την εκτός έδρας ισοπαλία με τον ΠΑΟΚ, θριάμβευσε επί της ΑΕΚ και αποκτά προβάδισμα στη διεκδίκηση του τίτλου. Οι «ερυθρόλευκοι» παρά το νωθρό ξεκίνημα και το γεγονός ότι έμειναν πίσω στο σκορ με 4 τέρματα, δεν τα παράτησαν σε κανένα σημείο του και με υπομονή στο παιχνίδι τους έφτασαν στο επιθυμητό αποτέλεσμα φεύγοντας νικητές από το ΟΑΚΑ.

Βρέθηκε πίσω στο σκορ στο πρώτο ημίχρονο

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε πίσω στην έναρξη του αγώνα με τους γηπεδούχους να προηγούνται με 8-4 στο πρώτο δεκάλεπτο. Από εκείνο το σημείο όμως οι «ερυθρόλευκοι» αντέδρασαν και με επιμέρους σκορ 4-1 πλησίασαν στο 9-8 χάρη στα δυο τέρματα του Αλβανού και των Κωστακίδη, Σανίκη. Το ημίχρονο ολοκηρώθηκε με 11-10 ύστερα από υπέροχο τέρμα του Παπαδιονυσίου.

Ανατροπή και... Θρύλος στο φινάλε!

Με τέρμα του Χρήστου Νικολαΐδη ξεκίνησε το 2ο ημίχρονο ο οποίος πέτυχε το 12-10 αλλά στη συνέχεια ο Τζηράς μείωσε σε 12-11 και ο Σανίκης με το 4ο προσωπικό του γκολ ισοφάρισε για πρώτη φορά σε 12-12. Οι γηπεδούχοι πήραν και πάλι το προβάδισμα όμως ο Κωστακίδης με εύστοχο χτύπημα πέναλι ισοφάρισε σε 13-13 (6:09). Το σκορ αυτό παρέμεινε για 5 λεπτά μέχρι το τέρμα του Λόκεν στο οποίο απάντησε ο Αλέξης Αλβανός ισοφαρίζοντας σε 14-14. Οι γηπεδούχοι έφτασαν στο 15-14 όμως με ωραίο τέρμα ο Παπαδιονυσίου ισοφάρισε σε 15-15. Ο Θρύλος στο 18:44 προηγήθηκε για πρώτη φορά με εντυπωσιακό γκολ του Γρηγόρη Σανίκη ο οποίος έγραψε το 16-15. Ακολούθησε η ισοφάριση των γηπεδούχων με τον Δομπρή (16-16) και το νέο «ερυθρόλευκο» προβάδισμα στην επόμενη φάση με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Παντελή Κωστακίδη (16-17). Πέντε λεπτά πριν το φινάλε της αναμέτρησης οι Πειραιώτες βρέθηκαν για πρώτη φορά στο +2 χάρη στο 6ο τέρμα του Γρηγόρη Σανίκη που διαμόρφωσε το 16-18 (24:53). Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν σε 18-18 για να δώσει ξανά το προβάδισμα στον Θρύλο, ο Δημήτρης Τζηράς πετυχαίνοντας το 18-19. Στην επόμενη φάση η ΑΕΚ έφτασε στο 19-19, δύο λεπτά πριν τη λήξη του αγώνα. Στο 29:38 ο Αλέξανδρος Αλβανός σκόραρε από τα 9 μέτρα, στέλνοντας τη μπάλα στην κλειστή γωνία και πέτυχε το 20-19 υπέρ του Θρύλου. Στα 22'' που απέμειναν οι Πειραιώτες έβγαλαν την άμυνα και με απόκρουση του Τσιλιμπάρη διατηρήθηκε το 20-19 με το οποίο οι Πειραιώτες έφυγαν νικητές από το ΟΑΚΑ.

Τα πεντάλεπτα: 2-1, 4-2, 6-4, 8-5, 9-8, 11-10 (ημχ.), 12-12, 13-13, 14-14, 16-16, 16-18, 19-20

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιώργος Ζαραβίνας): Τσακνής, Κωστακίδης 3, Τζηράς 2, Καραμπουρνιώτης, Σκρόμπιτς, Στουμπής, Κανδύλας 1, Σανίκης 7, Αλβανός 5, Παπαδιονυσίου 2, Φάμπατς, Λιάπης, Τσιλιμπάρης, Χάλαρης

ΑΕΚ (Νίκος Γραμματικός): Χρ. Νικολαΐδης 1, Τσικογιαννόπουλος, Πέρρος 1, Γεωργιάδης, Χόγκας 4, Ζαμπούνης 1, Π. Νικολαΐδης 4, Ραντούλοβιτς, Συγγάρης, Αντωνιάδης, Λόκεν 2, Δομπρής 1, Βαμβακάς,  Βραζάλιτσα 1, Μυλωνάς 4, Αλικάκος

Διαιτητές: Τζαφερόπουλος – Χασκής, Παρατηρητές: Μίγκας- Μπεμπέτσος.

Δίλεπτα: 3-2, Πέναλτι: 2/2-3/5,

Κόκκινη: 59:03 Π. Νικολαΐδης 

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών

Ζαραβίνας: «Μας δίνει ψυχολογία, έχουμε περιθώρια βελτίωσης»

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Γιώργος Ζαραβίνας δήλωσε μετά το ματς στο osfp.gr τα εξής: «Θέλω να δώσω συγχαρητήρια και στις δυο ομαδές ήταν μια ιστορική στιγμή αυτό το παιχνίδι. Εμείς είμαστε φτιαγμένοι να μην επηρεαζόμαστε από τον παράγοντα έδρας και αυτό φάνηκε από το γεγονός ότι η νίκη ήρθε με ανατροπή. Το αποτελέσμα αυτό μας δίνει ψυχολογία γιατί η ομάδα έχει πάρα πολλά περιθώρια βελτίωσης ακόμα και πρέπει να καταλήξουμε όσο το δυνατό πιο ψηλά. Το πραγματικό πρωτάθλημα όμως ξεκινάει κάπου στα τέλη Απριλίου και πρόκειται για ένα πολύ διαφορετικό πρωτάθλημα σε σχέση με πέρσι. Με πολύ δυνατές ομάδες και χωρίς να είναι διεκδικητές του τίτλου μόνο ο Ολυμπιακός, η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ όπως πολύ θεωρούν αλλά συνολικά, 5-6 ομάδες έχουν πιθανότητες. Εμείς έχουμε πολλά περιθώρια βελτίωσης και θέλουμε να μείνουμε σε αυτό και μόνο»

Αλβανός: «Χρειαζόταν το σθένος όλων των παικτών»

Αλέξης Αλβανός«Σίγουρα είνα πολύ σημαντικό το σημερινό αποτέλεσμα από και το γεγονός ότι δεν χάσαμε στην έδρα του ΠΑΟΚ. Παίξαμε δυο ντέρμπι σε δυο δυνατές έδρες πολύ γρήγορα στη σεζόν. Έχουμε ακόμα πολύ δρόμο μπροστά μας και η ουσία είναι στο τέλος της σεζόν. Δοκιμαστήκαμε νωρίς σε δυο δυνατά ματς αλλά το πρωτάθλημα κρίνεται στο φινάλε. Ξέραμε ότι χρειαζόταν το σθένος όλων των παικτών για να φτάσουμε σε επιτυχίες. Σήμερα κάναμε προσπάθεια όλοι και δείξαμε ότι έχουμε την ποιότητα και την εμπειρία να γυρνάμε τέτοια παιχνίδια. Είμαστε ευχαριστημένοι για το σημερινό αποτέλεσμα».