ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ 2023-2024
.
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ 2023-2024
.
Στον τελικό του Τσαμπιονς Λιγκ ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ!

Ο Θρύλος στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ !!! Μετά απο ένα συγκλονιστικό ματς! Με μια τεράστια ανατροπή! Με γκολ του Βλαχόπουλου σε "νεκρό" χρόνο!!!

Μόνο ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να εξασφαλίσει το εισιτήριο για τον τελικό, με τον τρόπο που κρίθηκε ο 1ος ημιτελικός. Με την τελευταία επίθεση να εκδηλώνεται σε 4’’ και τον Άγγελο Βλαχόπουλο να σκοράρει σε «νεκρό» χρόνο και να γράφει το 8-7 κόντρα στην Ζόλνοκ.

Με επιστροφή από το κακό ξεκίνημα του πρώτου μισού του αγώνα.

Με επικράτηση μέσα στην έδρα της «γηπεδούχου» ομάδας.

Με κατάθεση ψυχής και χαρακτήρα ενός συνόλου που αντιπροσωπεύει και εκφράζει το μεγαλείο του συλλόγου.

Με έναν τρόπο Θρυλικό! Με ένα τρόπο περήφανο!  

Κάπως έτσι ο Ολυμπιακός, εξασφάλισε για τρίτη φορά στην ιστορία του την πρόκριση σε τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης και αύριο στις 22:00 το βράδυ η καρδιά όλων των Ολυμπιακών θα χτυπάει στη Βουδαπέστη.

Στο ίδιο μέρος όπου, 14 χρόνια πριν είχε γράψει την πιο ένδοξη σελίδα της ιστορίας του κατακτώντας το ευρωπαϊκό. Αυτό θα διεκδικήσει αύριο στη Βουδαπέστη ο Ολυμπιακός, όπως το 2002! Εδώ που ήδη έχουν δώσει δυναμικό παρών περισσότεροι από 700 οπαδούς του Θρύλου που οι οποίοι κέρδισαν τη μάχη της κερκίδας και ενίσχυσαν σημαντικά τις προσπάθειες των πολιστών του Θοδωρή Βλάχου. Η παρουσία των οπαδών του Ολυμπιακού που ταξίδεψαν από όλη την Ελλάδα και από την Ευρώπη στη Βουδαπέστη, ήταν εντυπωσιακή και το ίδιο αναμένεται να συμβεί και αύριο στον μεγάλο τελικό!

Αυτός ο Ολυμπιακός δεν χάνει!

Από κει και πέρα στον ημιτελικό με την Ζόλνοκ, ο Ολυμπιακός πέρα από το επίτευγμα της πρόκρισης στον τελικό, και τον θρυλικό τρόπο με τον οποίο αυτή ήρθε, διεύρυνε το αήττητο σερί που τρέχει φέτος όντας η μοναδική ομάδα στην Ευρώπη που δεν έχει γνωρίσει το συναίσθημα της ήττας. Και πώς να χάσει αυτός ο Ολυμπιακός, όταν ακόμα και στο κακό σημερινό του ξεκίνημα, βρίσκει τον τρόπο να αντιδράσει, να επανέλθει, να το ανατρέψει και να το κερδίσει με αυτόν τον τρόπο;

«Γύρισε» από την άμυνα!

Κατά τα λοιπά οι «ερυθρόλευκοι» δεν ξεκίνησαν δυνατά στην αναμέτρηση και δέχθηκαν 4 τέρματα στην 1η περίοδο. Ωστόσο σταδιακά βελτίωσαν την άμυνά τους και ανέτρεψαν την εις βάρος τους κατάσταση. Η Ζόλνοκ προηγήθηκε μέχρι και 6-3 στην αρχή της 3ης περιόδου, αλλά η συνέχεια έγραψε… μόνο Ολυμπιακό!  Με όπλο την τρομερή άμυνα, τις νέες επεμβάσεις του Πάβιτς και τον ψυχισμό που κατέθεσαν όλοι όσοι αγωνίστηκαν ο Θρύλος έφτασε στη νίκη.

Δυο διαδοχικά γκολ του Βλαχόπουλο «έγραψαν» το 6-5 στο φινάλε της 3ης περιόδου.

Ο Γιώργος Ντόσκας ισοφάρισε στην 4η με σουτ από την περιφέρεια. Ο Μουρίκης έδωσε για πρώτη φορά το προβάδισμα, 4:47 πριν τη λήξη. Ο Βάμος ισοφάρισε για την Ζόλνοκ 1 λεπτό πριν το φινάλε και μετά….

Θρυλικό φινάλε!

Αυτό που συνέβη 4’’ πριν τη λήξη μετά το τάιμ άουτ του Θοδωρή Βλάχου, θα μνημονεύεται για χρόνια. Ο Γιώργος Ντόσκας πέρασε μια ψιλοκρεμαστή πάσα στον Άγγελο Βλαχόπουλο αυτός «πέταξε» έξω από το νερό ξεφεύγοντας από την επιτήρηση του αμυντικού της Ζόλνοκ και με «γυριστό» πλάσε έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, τον Θρύλο στον τελικό και τους οπαδούς του στα «ουράνια»! Στον αυριανό μεγάλο τελικό ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει την Κροατική Γιουγκ η οποία κέρδισε στη διαδικασία των πέναλτι την πρωταθλήτρια Ευρώπης Προ Ρέκο με συνολικό σκορ 15-14 (10-10 η κανονική διάρκεια).

Τα οκτάλεπτα: 4-2, 1-1, 1-2, 1-3.

Η διακύμανση:

1ο οκτάλεπτο: 1-0 Μίτροβιτς (π/π, 6:26), 1-1 Ντόσκας (π/π, 5:24), 2-1 Γιάνγκερ (κόντρα, 3:22), 2-2 Βλαχόπουλος (π/π, 1:19), 3-2 Μάνταρας (κόντρα, 0:31), 4-2 Άλεκσιτς (περιφέρεια, 0:01)

2ο οκτάλεπτο: 5-2 Κις (π//π, 3:34), 5-3 Μυλωνάκης (π/π, 3:01)

3ο οκτάλεπτο: 6-3 Βάμος (π/π, 5:31), 6-4 Βλαχόπουλος (π/π, 4:53), 6-5 Βλαχόπουλος (περιφέρεια, 1:54).

4ο οκτάλεπτο: 6-6 Ντόσκας (περιφέρεια, 5:43), 6-7 Μουρίκης (π/π, 4:47), 7-7 Βάμος (περιφέρεια, 0:58), 7-8 Βλαχόπουλος (2 μέτρα, 0:01).

Ζόλνοκ: Νάγκι, Γκότσιτς, Μάνταρας 1, Βάμος 2, Γιάνσικ, Μέζεϊ, Άλεκσιτς 1, Γιάνγκερ  1, Νταν. Βάργκα, Ντεν. Βάργκα, Κις 1, Μίτροβιτς 1, Ντέκερ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Θοδωρής Βλάχος): Πάβιτς, Μυλωνάκης 1, Δελακάς, Γούνας, Φουντούλης, Σμιθ, Ποντικέας, Ντόσκας 2, Μουρίκης 1, Κολόμβος, Μάγιαρακ, Βλαχόπουλος 4, Γαλανόπουλος.