ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ 2023-2024
.
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ 2023-2024
.
Εύκολα στον τελικό ο Θρύλος!

Τη συμμετοχή του σε ένα ακόμα τελικό Κυπέλλου Ελλάδας εξασφάλισε πανάξια ο Θρύλος που επικράτησε με 3-0 σετ (28-26, 25-19, 25-20) της Κηφισιάς στον δεύτερο ημιτελικό του Final 4 που  διεξάγεται στο "Δ. Βικέλας" της Σύρου και πλέον είναι έτοιμος για τον τελικό της Κυριακής (19:00, ΝΕΡΙΤ Plus) με τον ΠΑΟΚ ο οποίος νωρίτερα είχε νικήσει τον Φοίνικα Σύρου (3-1 σετ).  Οι νταμπλούχοι πραγματοποίησαν πολύ καλή εμφάνιση κόντρα στον Α.Ο. Κηφισιάς, παίρνοντας άμεσα και την ρεβάνς της ήττας που γνώρισαν πριν λίγες ημέρες στο παιχνίδι πρωταθλήματος. Πλέον ο Ολυμπιακός απέχει ένα βήμα από την κατάκτηση του 16ου Κυπέλλου και 3ου διαδοχικού το οποίο θα διεκδικήσει στον αυριανό τελικό με την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Πρωταγωνιστές της ερυθρόλευκης νίκης ήταν οι Αντρέϊ Ντιάτσκοφ και Κάρσον Κλαρκ που οδήγησαν επιθετικά τον Ολυμπιακό.

Με Ντιάτσκοφ, μπλοκ και... ανατροπή
Από το ξεκίνημα της αναμέτρησης ξεχώρισε η παρουσία του Αντρέϊ Ντιάτσκοφ, για λογαριασμό του Θρύλου. Η Κηφισιά μπορεί να βρέθηκε μπροστά με 4-5 όμως με τρεις διαδοχικοί πόντοι του Ντιάτσκοφ εκ των οποίων οι δυο με άσους έφεραν τον Ολυμπιακό μπροστά στο πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ με 8-7. Ακολούθησαν δυο αναπάντητοι πόντοι της Κηφισιάς που προηγήθηκε εκ νέου (8-9), όμως ο Κόιστρα με ωραία επίθεση ισοφάρισε για τον Ολυμπιακό που προηγήθηκε ξανά με τον πρώτο χρόνο και το μπλοκ άουτ του Γιούρισιτς (11-10). Η εναλλαγή στο σκορ συνεχίστηκε με την Κηφισιά να προηγείται ξανά με 11-13 στο σημείο που ο Δημήτρης Καζάζης κάλεσε το πρώτο του τάιμ άουτ. Με ωραία επίθεση του Ντιάτσκοφ και άσο του Γιούρισιτς ο Θρύλος ισοφάρισε (14-14), όμως πήγε πίσω στο δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ με 15-16, ύστερα από την υπέρβαση του Ντιάτσκοφ. Όσο εξελισσόταν το πρώτο σετ οι δυο ομάδες συνέχισαν να συμβαδίζουν με τον Θρύλο να μένει πίσω στο σκορ, να ισοφαρίζει με τον Κλαρκ (22-22) και να περνάει ξανά μπροστά με το μονό μπλοκ του Σωτήρη Σωτηρίου ο οποίος μόλις είχε περάσει στον αγωνιστικό χώρο (23-22). Ακολούθησε το σερβίς στο φιλέ το Ντιάτσκοφ και το προσπέρασμα της Κηφισιάς (24-25). Όμως ο Θρύλος αντέδρασε άμεσα χάρη στην λειτουργία του μπλοκ. Και με πόντους που βρήκε από το μονό μπλοκ του Γιούρισιτς  (25-25) και του Ντιάτσκοφ (27-26), πήρε το πρώτο σετ ύστερα από τη λάθος επίθεση του Σουλτανόπουλου με 28-26 και προηγήθηκε με 1-0.

Εύκολα το 2-0!
Στο δεύτερο σετ ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, αφού ολοκλήρωνε πιο εύκολα τις επιθέσεις και δεν βρέθηκε σε καμία περίπτωση πίσω στο σκορ μέχρι το πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ στο οποίο πήγε μπροστά με 8-7 ύστερα από την επίθεση του Κλαρκ. Στην ακόμα πιο βελτιωμένη εικόνα του Ολυμπιακού στην έναρξη του δεύτερου σετ συνέβαλε και η αγωνιστική άνοδος των Κοκκινάκη και Κλαρκ. Ο Θρύλος είχε αυξήσει και την πίεση στο σερβίς με τον Αμερικανό διαγώνιο και τον Κόϊστρα να σημειώνουν δυο διαδοχικούς πόντους διαμορφώνοντας το 11-9.
Αυτό το +2 το διατήρησε ο Ντιάτσκοφ (12-10) και το αύξησε με νέο άσο 13-10 ενώ ο Προύσαλης με μπλοκ στον Κόβαλτσουκ έδωσε για πρώτη φορά "αέρα" τεσσάρων πόντων (14-10) αναγκάζοντας τον Κώστα Αρσενιάδη να καλέσει εσπευσμένα τάιμ άουτ. Παρ' όλα αυτά ο Θρύλος πήγε μπροστά και στο δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ με 16-13 και ξέφυγε εκ νέου με +4  (19-15) και στη συνέχεια με +5 κάνοντας αποφασιστικό βήμα για την κατάκτηση και του δεύτερου σετ με το μπλοκ του Κόιστρα στον Γιοβάνοβιτς (20-15). Με τρομερό άσο του Κλαρκ διαμορφώθηκε το 22-16 υπέρ του Ολυμπιακού ο οποίος πήρε εύκολα το δεύτερο σετ με 25- 19.

Σφράγισε το εισιτήριο για τον τελικό
Στο τρίτο σετ ο Θρύλος ξεκίνησε με τον ίδιο καλό ρυθμό απέκτησε να ηνία στο προβάδισμα από την αρχή και πήγε μπροστά με +3 στο πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ. Στη συνέχεια όμως η Κηφισιά παρουσιάστηκε πιο ανταγωνιστική και προσπάθησε να αντιδράσει. Ως εκ τούτου κατάφερε να ισοφαρίσει μετά από ώρα σε 14-14 αφού οι ερυθρόλευκοι προσωρινά, δεν τελείωναν με ευκολία τις επιθέσεις. Ο Ολυμπιακός όμως πήγε και στο δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ μπροστά με 16-15 και επέστρεψε στο +2 (18-16, 19-17) για να το αυξήσει στους τρεις πόντους (20-17) ύστερα από άστοχη επίθεση του Γιοβάνοβιτς. Ο Κλαρκ έγραψε με ωραία επίθεση το 21-17 για το +4, ο Θρύλος είχε αγκαλιάσει και το τρίτο σετ το οποίο κατέκτησε με 25-20 και σφράγισε πανηγυρικά το εισιτήριο για τον τελικό με τον ΠΑΟΚ...
 
Τα σετ:  28-26 (30') 25-19 (24'), 25-20 (25')

Η διακύμανση:
1ο σετ: 8-7, 15-16, 20-21, 28-26
2ο σετ: 8-7, 16-13, 21-16, 25-19
3ο σετ: 8-5, 16-15, 21-17, 25-20
 
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Δ. Καζάζης ): Γιούρισιτς 5 (3/4 επ., 1 άσο, 1 μπλοκ), Ντιάτσκοφ 15 (12/18 επ., 3 ασοι, 56% υπ. – 33% άριστες), Προύσαλης 4 (1/1επ., 1 άσο 2 μπλοκ), Κοκκινάκης 5 (5/14 επ., 67% υπ. – 56% άριστες), Κόιστρα 6 (6/8 επ.), Κλάρκ 18 (15/22 επ., 1 άσο, 2 μπλοκ), Στεφάνου –λ (82% υπ. – 73% άριστες) / Χριστοφιδέλης, 1 (1/2 επ., 50% υπ.- 38% άριστες), Μαρούλης, Σωτηρίου 2 (1/1 επ., 1 μπλοκ), Τακουρίδης

ΑΟ Κηφισιάς (Κ. Αρσενιάδης): Νικολάκης, Κόβαλτσουκ 15 (14/25 επ., 1 μπλοκ, 59% υπ. – 45% άριστες), Σουλτανόπουλος 5 (2/5 επ., 3 μπλοκ), Παπαγγελόπουλος 4 (4/6 επ.), Φερέρα 2 (2/9 επ., 53% υπ. – 47% άριστες), Γιοβάνοβιτς 15 (15/32 επ.), Ταμπουρατζής –λ (46% υπ. – 23% άριστες) / Χατζηπροδρόμου, Ρουμελιωτάκης 5 (5/8 επ., 78% υπ. – 67% άριστες), Ρούσης

Καζάζης: "Στόχος μας είναι να πάρουμε το Κύπελλο" 
Ο προπονητής του Ολυμπιακού Δημήτρης Καζάζης αναφερόμενος αρχικά στον τελικό με τον ΠΑΟΚ δήλωσε: "Νομίζω ότι είναι οι δυο κορυφαίες ομάδες στην Ελλάδα, εμείς και ο ΠΑΟΚ. Θα είναι ένας πολύ σκληρός τελικός γιατί και οι δυο ομάδες διαθέτουν πολύ έμπειρους παίκτες που γνωρίζουν από τέτοια δύσκολα παιχνίδια και νομίζω ότι αυτό που θα επικρατήσει είναι ποιος το θέλει περισσότερο. Νομίζω ότι και εμείς είμαστε έτοιμοι για να κάνουμε αυτό το  βήμα, η ομάδα μου είναι έτοιμη για να το κάνει, αλλά θέλει μεγάλη προσπάθεια, μεγάλη πίστη και υπομονή μέχρι το τέλος για να μπορέσουμε να πετύχουμε το στόχο μας. Σημασία για την ομάδα μου έχει να πετύχουμε το στόχο μας και όχι στο πόσα σετ θα πάει η αναμέτρηση. Και στόχος είναι να πάρουμε το Κύπελλο. Θεωρώ ότι γνωριζόμαστε πολύ καλά οι δυο ομάδες θα είναι ένα σκληρό παιχνίδι και η κάθε ομάδα θα προσπαθήσει να αντιμετωπίσει τα δυνατά σημεία και τα ατού του αντιπάλου της. Αυτός που θα μπορέσει να το κάνει καλύτερα, θα είναι αυτός που θα επικρατήσει. Αλλά σε αυτό το κομμάτι χρειάζεται πολύ καλή συγκέντρωση, πολύ μεγάλη αποφασιστικότητα και διάρκεια. Γιατί δεν είναι παιχνίδια που μπορεί να τελειώσουν εύκολα, θέλουν προσπάθεια μέχρι το τέλος, γιατί αν χαλαρώσεις μπορεί ο αντίπαλος να γυρίσει τα παιχνίδια". Τέλος σχολιάζοντας το ματς με την Κηφισιά ο έμπειρος κόουτς του Θρύλου δήλωσε ότι: "Μετά το παιχνίδι της Δευτέρας μπήκαμε πολύ πιο αποφασισμένοι και συγκεντρωμένοι. Αν εξαιρέσουμε το πρώτο σετ στο οποίο περιμέναμε την αντίδραση της Κηφισιάς γιατί είχε καλή ψυχολογία, αλλά δείξαμε ότι είμαστε σαφώς ανώτεροι και δεν είχαμε κάποιο πρόβλημα στη συνέχεια. Πετύχαμε μια δίκαιη νίκη και πρόκριση στον τελικό. Αυτό που μετράει είναι τα παιχνίδια που κρίνονται οι τίτλοι και η ομάδα μου το κάνει αρκετά καλά. Εύχομαι να το κάνουμε και αύριο..."
 
Στεφάνου: "Το πρώτο βήμα από τα δύο"
Ο λίμπερο του Θρύλου, Γιώργος Στεφάνου τόνισε μετά τη νίκη-πρόκριση κόντρα στην Κηφισιά: "Ήμασταν ψιλιασμένοι θα έλεγα από την ήττα που είχε προηγηθεί από την ομάδα της Κηφισιάς τη Δευτέρα που μας πέρασε και σίγουρα ήμασταν κατάλληλα προετοιμασμένοι και πεισμωμένοι και επικρατήσαμε. Από κει και πέρα είναι το πρώτο βήμα από τα δύο, έχουμε λίγες ώρες για να ξεκουραστούμε και να τσεκάρουμε την τακτική μας ανάλυση στην ομάδα του ΠΑΟΚ για να παρουσιαστούμε το ίδιο σοβαροί και αποφασισμένοι για να φτάσουμε στην επιτυχία και στην κατάκτηση του Κυπέλλου. Σίγουρα το γεγονός ότι έχουμε χάσει από αυτές τις δυο ομάδες θεωρώ ότι λειτουργεί θετικά, δεν είναι θέμα κινήτρου. Είναι θέμα ότι η ομάδα αντιλαμβάνεται πως απέναντι σε αυτές τις ομάδες που είναι καλές και έχουν δημιουργήσει αξιόλογα σύνολα, πρέπει να παίξουμε, να είμαστε σοβαροί και αποφασισμένοι προκειμένου να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα. Δεν υπάρχουν εύκολες νίκες, υπάρχει σοβαρή ομάδα και αποφασισμένη. Αυτό πιστεύω ότι είναι το μυστικό αυτών των δυο ημερών και εύχομαι να μπορέσουμε να το πραγματοποιήσουμε και αύριο".
 
Προύσαλης: "Αύριο είναι η... δουλειά μας η κανονική" 
Ο πασαδόρος του Ολυμπιακού, Κώστας Προύσαλης δήλωσε μετά την πρόκριση στον τελικό: "Καταρχήν αφιερώνουμε τη νίκη στον κόσμο που ήρθε και στον κόσμο που πιστεύω θα έρθει πιο πολύς αύριο να μας υποστηρίξει. Τον θέλουμε κοντά μας και θέλουμε να του αφιερώσουμε το τρόπαιο. Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι όπως και αυτό με την Κηφισιά. Μας πείραξε πολύ η ήττα της Δευτέρας, αυτές τις μέρες δουλέψαμε στα υπέρ της Κηφισιάς, μας είπε ο προπονητής τι έπρεπε να κάνουμε πιο καλά και θεωρώ ότι το κάναμε στο έπακρο σήμερα. Τώρα τα κεφάλια μέσα, δεν καταφέραμε κάτι σήμερα, αύριο είναι η...δουλειά μας η κανονική. Θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι και όπως έδειξαν τα ματς του πρωταθλήματος, αρκετά κλειστό. Θα κριθεί στις λεπτομέρειες, τώρα ποιες θα είναι αυτές; Θα το δούμε αύριο. Θα τα δώσουμε και εγώ και οι συμπαίκτες μου όλα για να φέρουμε ένα ακόμα Κύπελλο στον Ολυμπιακό".