ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΑ ΜΕΛΗ 2023-2024
.
ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ 2023-2024
.
Θρύλος και στην Πυλαία!

Μετά την άνετη νίκη του στον τελικό του Λιγκ Καπ, ο Ολυμπιακός υπέταξε τον ΠΑΟΚ στην έδρα του, με 3-2 σετ και έδειξε χαρακτήρα ομάδας, παρά τις πολλές βασικές ελλείψεις που είχε, με τους Αγκάμες, Φιλίποφ και Ντάφ να μην μπορούν να βοηθήσουν αφού ταλαιπωρούνται από τραυματισμούς. 
Οι αθλητές του Θρύλου αν και βρέθηκαν δυο φορές πίσω στο σκορ δεν παρέδωσαν τα όπλα και με σθένος ψυχής κατάφεραν να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση και να περάσουν νικηφόρα από την έδρα του ΠΑΟΚ, αφιερώνοντας την μεγάλη αυτή νίκη τους στα αδικοχαμένα θύματα της Θύρας 7. 
Ο αγώνας που είχε δυο όψεις παραλίγο να χαλάσει από τις χωρίς λόγο, υπερβολικές διαμαρτυρίες του προπονητή και των παικτών του ΠΑΟΚ, όταν σε μια καθαρή φάση όπως φαίνεται και από τα ριπλεϊ, ο Στιβαχτής κέρδισε τον 17ο πόντο του Ολυμπιακού στο 4ο σετ. Η ένταση από τον αγωνιστικό χώρο μεταφέρθηκε και στην εξέδρα με πολλές ρίψεις αντικειμένων προς τους παίκτες των ερυθρόλευκων. Πριν την έναρξη του 5ου σετ ο πρόεδρος του ΤΑΑ ΠΑΟΚ κ. Τσαλόπουλος εισέβαλε στον αγωνιστικό χώρο για να διαμαρτυρηθεί στους διαιτητές, ενώ και όταν άρχισε ξανά ο αγώνας, τα αντικείμενα δεν σταμάτησαν να πέφτουν βροχή. Χαρακτηριστικά ο Κοκκινάκης και ο Στιβαχτής αναγκάστηκαν να καθυστερήσουν την εκτέλεση σερβίς στο ται μπρεικ για να μαζευτούν από το ταραφλεξ αντικείμενα που είχαν πέσει από την εξέδρα.

Ο αγώνας άρχισε απόλυτα ισορροπημένος με τις δυο ομάδες να φτάνουν στο πρώτο τεχνικό ταιμ αουτ, έχοντας περίπου τα ίδια ποσοστά σε επίθεση και υποδοχή, αλλά και λάθη. Στο 10-7 και μετά από δυο διαδοχικά λάθη σε άμυνα και επίθεση, ο Μπόσκαν καλεί το πρώτο του ταιμ αουτ. Ο Ολυμπιακός μειώνει αρχικά 10-9 αλλά ακόμα δυο λάθη από Κοκκινάκη και Τσούπκοβιτς και ένα μπλοκ πάνω στον Ζουπάνη, διαμορφώνουν το σκορ στο 13-9 υπέρ των γηπεδούχων. Ο Μπόσκαν κάλεσε εσπευσμένα στο δεύτερο ταιμ αουτ  για το πρώτο σετ.  Οι εύκολοι πόντοι για τον ΠΑΟΚ και τα λάθη του Ολυμπιακού συνεχίζονται με αποτέλεσμα να φτάσουμε στο δεύτερο τεχνικό ταιμ αουτ, 16-10 υπέρ του ΠΑΟΚ. Στην συνέχεια ο Ολυμπιακός κερδίζει 2 πόντους για να πλησιάσει στο 16-12 με τον Ζουπάνη, αλλά ο ΠΑΟΚ με τον  Στάροβιτς αρχικά και στην συνέχεια με λάθος του Τσούπκοβιτς αυξάνει και πάλι την διαφορά 18-12. Αυτή τη φορά ο Μπόσκαν  περνάει τον Φράγκο στην θέση του Σέρβου ακραίου. Με εκατέρωθεν λάθη των δυο ομάδων και έναν άσσο του Ντάντε το σκορ διαμορφώνετε στο 21-14. Ο Ζουπάνης με διαδοχικούς πόντους μειώνει για τον Ολυμπιακό 23-18, λάθος του Πέτκοβιτς 23-19 αλλά ο Στάροβιτς στην διαγώνιο δίνει λύση (24-20). Ο Ντάντε κερδίζει το μπλοκ άουτ και τελειώνει το σετ με 25-20

Το δεύτερο σετ άρχισε με τις δυο ομάδες να είναι και πάλι μαζί, πόντο - πόντο μέχρι το πρώτο τεχνικό ταιμ αουτ  υπέρ του ΠΑΟΚ με 8-7, μετά από έξυπνη επίθεση του Ντάντε. Ο Ολυμπιακός έχει ανεβάσει κατά πολύ τα ποσοστά του στην υποδοχή με αποτέλεσμα να γίνει το ίδιο και στην επίθεση, κρατώντας και πολύ καλή τακτική στο σερβίς, που έχει δυσκολέψει πολύ τον ΠΑΟΚ. Με αρκετά λάθη από Ντάντε, Ανδρεάδη αλλά και τις επιτυχημένες επιθέσεις από τον Τσούπκοβις ο Ολυμπιακός φτάνει πρώτος στο δεύτερο τεχνικό ταιμ αουτ με 13-16. Με τον Σέρβο ακραίο Τσούπκοβιτς να έχει πάρει πάνω του το επιθετικό κομμάτι του Ολυμπιακού αλλά και το Ζουπάνη να είναι σταθερός και τον Κόστα να κάνει δυο πολύ κρίσιμα μπλοκ ο Ολυμπιακός καταφέρνει να ισοφαρίσει τον αγώνα, κερδίζοντας το δεύτερο σετ με 19-25.

Αμφίρροπο ξεκίνησε και το τρίτο σετ. Ο Σουλτανόπουλος με έναν άσσο πέρασε τον Ολυμπιακό μπροστά 4-5 αλλά με ένα 3-0 ο ΠΑΟΚ έκανε το 7-5 και πήγε στο πρώτο τεχνικό ταιμ αουτ με τελειωμένη επίθεση του Στάροβιτς 8-6. Οι γηπεδούχοι στην συνέχεια θα εκμεταλλευτούν τα λάθη των παικτών του Ολυμπιακού με αποτέλεσμα να ξεφύγουν 11-7 και να αναγκάσουν τον Μπόσκαν να πάρει ταιμ αουτ. Με ένα 3-0 οι ερυθρόλευκοι θα πλησιάσουν σε 11-10 αλλά ο ΠΑΟΚ θα καταφέρει με τον Στάροβιτς να φτάσει προηγούμενος και στο δεύτερο τεχνικό ταιμ αουτ 16-12. Με τον Στάροβιτς και τον Αδρεάδη για τον ΠΑΟΚ και τους Κόστα - Τσούπκοβιτς για τον Ολυμπιακό ο αγώνας φτάνει στο 21-17 με τον Καλματζίδη να καλεί σε ταιμ αουτ. Ο ΠΑΟΚ με τον Ντάντε να παίρνει τις τελευταίες επιθέσεις και παρά την προσπάθεια του Τσούπκοβιτς, κερδίζει το τρίτο σετ με 25-19.

Στο τέταρτο σετ ο Ολυμπιακός φαίνεται να μπαίνει πολύ συγκεντρωμένος και πιο αποφασιστικός με αποτέλεσμα να προηγηθεί 3-5. Ο ΠΑΟΚ καταφέρνει να ισοφαρίσει σε 6-6 αλλά ο Θρύλος καταφέρνει με Κοκκινάκη και Κόστα να πάει στο πρώτο τεχνικό ταιμ αουτ με 8-6. Στην συνέχεια ο Κοκκινάκης με τον Κόστα θα μπλοκάρουν τον Στάροβιτς για το 9-6 και ο Καλματζίδης καλεί σε ταιμ αουτ. Ένα σερί 3-0 φέρνει τον Ολυμπιακό μπροστά με 7-12. Ο ΠΑΟΚ μειώνει σε 9-12 και ο Κόστα κάνει το 9-13. Ένα κρεσέντο Σταροβιτς-Νταντε απέναντι σε Κοστα - Ζουπάνη φέρνουν το σετ στο 14-16 με τον Θρύλο να είναι μπροστά στο δεύτερο τεχνικό ταιμ αουτ. Ο Στιβαχτής διεκδικεί μια μπάλα πάνω στο φιλέ, καταφέρνει να κάνει το πλασέ και να πάρει τον 17ο πόντο του Ολυμπιακού. Σε αυτό το σημείο ο ΠΑΟΚ με πρώτο τον προπονητή του κ. Καλματζίδη εξερράγη. Πέτκοβιτς και Ανδρεάδης πρωτοστατούν στις διαμαρτυρίες και ο πασαδόρος του ΠΑΟΚ δέχεται κόκκινη κάρτα που σημαίνει +1 πόντος για τον Ολυμπιακό. Η συνέχεια ανήκει στους ερυθρόλευκους  που με ένα 3-0 φτάνουν στο 14-21. Ο ΠΑΟΚ μειώνει με ένα λάθος του Κόστα. Στην συνέχεια δυο λάθη του Σωτηρίου και ένας πόντους του Σμαραγδή και του Ζουπάνη θα διαμορφώσουν το τελικό 17-25 για το τέταρτο σετ.

 

Στο πέμπτο σετ ο Ολυμπιακός ξεκίνησε κάπως νευρικά, χαρακτηριστικό τα πολλά χαμένα σερβίς (5) που είχαν οι παίκτες του, χαρίζοντας εύκολους πόντους στον ΠΑΟΚ! Ενώ καμία από τις δυο ομάδες δεν έδειχνε να μπορεί να ξεφύγει, ο Κόστα με ένα εκπληκτικό μπλοκ σε προσπάθεια για παϊπ του Ντάντε, βάζει μπροστά τον Ολυμπιακό 7-6. Στην επόμενη φάση ο Σαφράνοβιτς στέλνει την μπάλα άουτ και οι δυο ομάδες αλλάζουν τερέν. Ο ΠΑΟΚ καταφέρνει να ισοφαρίσει μετά από επιτυχιμένη επίθεση του Στάροβιτς και χαμένο σερβίς του Σουλτανόπουλου σε 8-8. Ο Σαφράνοβιτς στέλνει την μπάλα στο φιλέ. Ο Στιβαχτής διακόπτει την προσπάθεια του να σερβίρει μιας και μπροστά του έχουν πέσει αντικείμενα ενώ ο Στάροβιτς ισοφαρίζει και πάλι 9-9. Ο Κόστα παίρνει τον πόντο για το 9-10 και ένα λάθος του Ανδρεάδη κάνει το 9-11. Ο Κοκκινάκης περιμένει να μαζευτούν τα αντικείμενα που έπεσαν στον αγωνιστικό χώρο και μετά να σερβίρει. Ο Καλματζίδης καλεί σε ταιμ αουτ. Ο Στάροβιτς μειώνει σε 10-11 ενώ ο Ολυμπιακός παίρνει προβάδισμα 2 πόντων με τους Κόστα και Τσούπκοβιτς να τελειώνουν τις φάσεις 10-13. Ο ΠΑΟΚ δεν καταθέτει τα όπλα και με ένα 3-0 καταφέρνει να ισοφαρίσει. Επίθεση από Πέτκοβιτς, μπλοκ Αδρεάδη σε Τσούπκοβιτς και επίθεση Στάροβιτς. Ο Τσούπκοβιτς παίρνει τον 14ο πόντο του Θρύλου με τρομερή επίθεση, ο Σαφράνοβιτς ισοφαρίζει 14-14, αλλά Στιβαχτής και Ζουπάνης τελειώνουν τον αγώνα υπέρ του Ολυμπιακού.

Τα σετ: 25-20 (24’), 19-25 (24’), 25-19 (27’), 17-25 (26’), 14-16 (20’)

Διακύμανση: 

1ο σετ: 8-6, 16-10, 21-14, 25-20

2ο σετ: 8-7, 13-16, 16-21, 19-25

3ο σετ: 8-6, 16-12, 21-15, 25-19

4ο σετ: 6-8, 13-16, 14-21, 17-25

5ο σετ: 5-4, 9-10, 10-12, 14-16

 

ΠΑΟΚ (Καλμαζίδης): Πέτκοβιτς 1 (1/2 επ), Στάροβιτς 23 (20/37 επ, 2 άσσοι, 1 μπλοκ), Ανδρεάδης 14 (9/12 επ, 1 άσσος, 4 μπλοκ), Σμαραγδής 13 (7/11 επ, 6 μπλοκ), Σαφράνοβιτς 8 (8/19 επ, 64% υπ - 44% άριστες), Ντάντε 15 (13/29 επ, 1 άσσος, 1 μπλοκ, 75% υπ - 38% άριστες) / Γκαράς (λ, 61% υπ -44% άριστες), Κωνσταντινίδης, Παντακίδης, Σωτηρίου 1 (1/5 επ, 86% υπ - 57% άριστες), Παπαδόπουλος.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπόσκαν): Ζουπάνι 18 (17/31 επ, 1 άσσος), Σουλτανόπουλος 3 (2/3 επ, 1 άσσος), Στιβαχτής 4 (3/3 επ, 1 άσσος), Κοκκινάκης 8 (6/17 επ, 1 άσσος, 1 μπλοκ, 77% υπ - 65% άριστες), Άθος Κόστα 18 (11/16 επ, 1 άσσος, 6 μπλοκ), Τσούπκοβιτς 18 (16/35 επ, 2 μπλοκ, 43% υπ - 36% άριστες) / Στεφάνου (λ, 88% υπ - 76% άριστες), Γκούζντα (λ), Φράγκος (50% υπ - 50% άριστες), Αγκάμεζ.
 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σλόμπονταν Μπόσκαν

Είμαι πολύ χαρούμενος και ικανοποιημένος με την ομάδα και τους παίκτες μου. Θέλω να τους συγχαρώ γιατί σε δύσκολες στιγμές κατά την διάρκεια του παιχνιδιού έδειξαν αυτοσυγκέντρωση και χαρακτήρα. Όλοι οι παίκτες που αγωνίστηκαν σήμερα έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και δείξαμε ότι παρά τις απουσίες μπορούμε να ανταγωνιστούμε τον ΠΑΟΚ και εκτός έδρας. Κάθε αγώνας μας απέναντι στον ΠΑΟΚ ήταν ένας αγώνας πόντος-πόντος, έτσι θα είναι και οι επόμενοι αγώνες που θα έρθουν.
Θα ήθελα να αφιερώσω αυτή την νίκη στους φιλάθλους της ομάδας μου και στα θύματα της Θύρας 7. Είμαι πραγματικά περήφανος με τον τρόπο που αγωνιστήκαμε σήμερα για να μπορέσουμε να κάνουμε αυτή την αφιέρωση.

 

Δημήτρης Σουλτανόπουλος

Το κλειδί της σημερινής νίκης ήταν ότι καταφέραμε να κρατήσουμε την αυτοσυγκέντρωση μας. Δεν επηρεαστήκαμε ούτε από την έδρα, ούτε από τις διαμαρτυρίες των ανθρώπων του ΠΑΟΚ ούτε και όταν βρισκόμασταν πίσω με 2-1. Ήμασταν συγκεντρωμένοι, στηριχθήκαμε στο πλάνο μας και καταφέραμε να πάρουμε τον αγώνα. Ο ΠΑΟΚ αναλώθηκε πολύ στις διαμαρτυρίες και έχασε την αυτοσυγκέντρωση του, ενώ εμείς καταφέραμε να κρατήσουμε την ηρεμία μας, παρ ‘όλα όσα έγιναν με τις διακοπές στο παιχνίδι. Οι απουσίες δεν μας επηρέασαν και μπορέσαμε να αποδώσουμε σαν ομάδα. Καταφέραμε να συγκρατήσουμε την ψυχραιμία μας και αυτό ήταν το σημαντικότερο για την σημερινή επιτυχία. Αυτή τη νίκη θα ήθελα να την αφιερώσω εκ μέρους και όλων των συμπαικτών μου, στα θύματα της Θύρας 7, είναι σημαντικό να τους θυμόμαστε και τους αφιερώνουμε την νίκη μας αυτή.

 

Ανδρέας Φράγκος

Σήμερα πετύχαμε μια πολύ σημαντική νίκη. Θα ήθελα να δώσω συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά γιατί πραγματικά είχαμε μια πολύ δύσκολη εβδομάδα. Μετά τον τελικό του Λιγκ Καπ, είχαμε κάποιους τραυματισμούς, όπως αυτός του Αγκάμεζ, την δεδομένη απουσία του Ντάφ, ο Ντίμα δεν έκανε προπονήσεις γιατί είχε πρόβλημα με την μέση του, προπονήσεις έχασε και ο Τσούπκοβιτς γιατί ήταν άρρωστος όπως και εγώ. Παρά τα προβλήματα νομίζω ότι όλοι δώσαμε ότι είχαμε και δεν είχαμε για να παίξουμε στην Πυλαία. Δείξαμε χαρακτήρα και κερδίσαμε τον αγώνα. Θα ήθελα κι εγώ με τη σειρά μου να αφιερώσω την νίκη αυτή στα θύματα της Θύρας 7.